Home » Sunrise Auranaut – Inserter

Sunrise Auranaut – Inserter

door hansravensbergen@rockportaal.nl
189 views 2 minuten leestijd

Een kleine nuance is op zijn plaats…
In mijn recensie van Sunrise Auranaut’s vorige album The Unspoken Words liet ik mij mogelijk nogal laatdunkend uit over muzikanten als Vitaly Kiselev. Letterlijk schreef ik dat vandaag de dag volksstammen muzikanten in eigen studio’s, garages en omgebouwde zolderkamers muziek componeren en opnemen. En dat ondanks al het enthousiasme en nijver dat voor het gros geen garantie is voor wereldschokkende resultaten. Daarmee had ik niet de intentie om muzikanten of wie dan ook te beledigen.
Nu dat hoge woord eruit is kan ik mij richten op de bespreking van Inserter, het inmiddels vijfde album van deze Rus. Deze schijf ligt grofweg in het verlengde van zijn voorganger. Dit keer 10 nummers met een totale speelduur van 42 minuten. Veelal bombastisch getinte instrumentale prog gelardeerd met jazzy invloeden in jaren zeventig sfeer. Denk daarbij aan King Crimson, Emerson Lake & Palmer en Par Lindh Project. En zo af en toe een vleugje Sky en Karfagen. Maar ook muziek van klassieke componisten als Tchaikovsky en Grieg zijn verweven. Het kan dan ook niet anders of de maaltijd bestaat niet uit makkelijke te consumeren kost. Verwacht geen lekkere melodieën, frivole loopjes en refreinen die eenvoudig in de bovenkamer blijven hangen. En dat maakt dit album tot een luisterrijke uitdaging.
Naast Vitaly Kiselev horen we op deze cd voor het eerst Alexander Malkhov op toetsen. Hiermee kon Kiselev zich volledig richten op het elektrisch en akoestische gitaarwerk en wat programmering. Omdat deze laatste ook grafisch ontwerper is spreekt het voor zich dat ook het artwork met onder meer de leuk gevonden haai met usb-kop van zijn hand komt.
Mocht je nieuwsgierigheid zijn gewekt ga dan vrijblijvend luisteren op de website van Rock Company of check de onderstaande video.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00