Home » Suzi Quatro – The Devil In Me

Suzi Quatro – The Devil In Me

door Edwin Knip
272 views 2 minuten leestijd

De zeventig (!) jarige bassiste en zangeres Suzi Quatro komt met het volgens haarzelf beste album uit haar carrière.
Dit uitspraak is bijzonder want Quatro gebruikt niet zo vaak superlatieven. En met een carriere die in 1973 begint met het album Suzi Quatro en de in hetzelfde jaar uitgebrachte hitsingle Can The Can, kun je je voorstellen hoelang de lijst met albums is tot op heden. Quatro heeft in de tussenliggende jaren met regelmaat een album uitgebracht, en nu is er weer een nieuw album. Gedreven door de lockdown waardoor haar tour niet meer door kon gaan, stort ze zich op het schrijven van nieuwe nummers. Meer dan 100 optredens verdwijnen van de agenda en als de optredens van haar zoon Richard Tuckey en zijn band ook niet door gaan, slaan ze de handen ineen.
Het album No Control uit 2019 hebben ze ook samen gemaakt, dus Quatro wist wat ze kon verwachten. Ze begon zelf als 14 jarige zangeres en bassiste en heeft bijna alles bereikt wat een muzikant kan bereiken. In de jaren zeventig rees haar ster met hits als Can The Can, 48 Crash, Devil Gate Drive en Stumblin’In. Ze leeft met het motto dat ze niet eerder met pensioen gaat dan wanneer ze haar kont kan schudden zonder dat er geluid uit het publiek komt.
Het nieuwe album kent typische Quatro rock nummers zoals The Devil In Me, Get Outta Jail, Motorcity Riders en Hey Queenie. Deze vier nummers continueren haar traditionele stijl zoals we die leerden kennen van haar debuut album. Isolation Blues is een intiem nummer dat het in een donkerbruin café erg goed zou doen. Ook In The Dark is een rustig nummer doorspekt met mooi pianospel en saxofoon. Quatro laat op het nieuwe album haar variëteit weer goed horen.
My Heart And Soul is een prachtig kerstnummer dat spontaan opkomt als Tuckey in de studio wat aan het jammen is. Quatro zit voor het huis, rent naar binnen en begint te zingen, zonder enig plan vooraf. Quatro is en blijft een fenomeen, prachtige muziek, stevige rockers en mooie ballads. En er zitten optredens aan te komen in Duitsland in de maand mei, als is het de vraag of dit doorgang kan en mag vinden. In augustus staat ze voorlopig op de planning voor het Dicky Woodstock Festival in Steenwijkerwold, ga dat zien!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00