Home » Swallow the Sun – Baroeg (Rotterdam) 28/11/2015

Swallow the Sun – Baroeg (Rotterdam) 28/11/2015

door Lisanne van Opstal-Damen
232 views 2 minuten leestijd

Band 2 (3)Als we aankomen in de Baroeg is het al aardig vol in het gezellige zaaltje in Rotterdam. Adimiron is net begonnen met spelen, voor ons is het een nieuwe band maar ze maken een goede indruk en spelen een strakke set. Giuseppe di Giorgio en Cecilia Nappo zijn voor deze tour aangenomen op zang en bass, maar je merkte er niks van dat ze er pas net bij zitten. Het is een band die flink aan de weg aan het timmeren is en veel potentie heeft, dat is wel duidelijk.
Wolfheart komt daarna de zaal verder opwarmen. deze Finse band, rondom Tuomas Saukkonen, speelt vol overtuiging een energieke set. Death Metal met die typische Scandinavische sfeer en veel melodie. Ik ben gelijk fan!
Swallow the Sun (2)Daarna is het aan Swallow The Sun, dit is de band waar de mensen net als ik voor komen. op Summer Breeze in Duitsland zag ik ze voor het eerst, in 2010 toen ze op tour waren om hun album New Moon te promoten.
Ik heb toen ook dat album op het festival gekocht en helemaal grijs gedraaid. Een beetje teleurgesteld ben ik als ik merk dat er niks van dit album gespeeld wordt. Maar die teleurstelling is al snel over als ik merkt hoe super ze klinken. Ze spelen strak en degelijk, en nadat ze zoals gebruikelijk even van het podium verdwijnen komen ze onder luid applaus terug om een paar nummers van hun nieuwe album Songs From The North I, II & III deels akoestisch te spelen.
Daarna pakken ze de elektrische gitaren weer op, Ze spelen zelfs nog wat langer als de aangegeven tijd. Het publiek krijgt waar voor zijn geld vanavond.Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00