Home » Switch Bones – Machine In Me

Switch Bones – Machine In Me

door Edwin Knip
146 views 1 minuten leestijd

Alternatieve rock met een zwaar gitaar gedreven geluid.
De eind 2016 opgerichte band bestaat uit zanger/gitarist Erik van Haaren, zanger/bassist Paul Viets en zanger/drummer Geert Teekens. Al direct na de oprichting start de band met het spelen van club- en festivalshows en deze EP is het debuut voor de drie muzikanten. Vier nummers lang wordt onmiskenbaar duidelijk waar de invloeden van de band vandaan komen. Overeenkomsten en gelijkenissen met Nirvana en Queens Of The Stone Age zijn nadrukkelijk aanwezig.
Vier stevige, ruige rocknummers met een hoofdrol voor de gitaarpartijen. In iets meer dan een kwartier levert de band een bovengemiddeld visitekaartje af. Met Beyond en Scream Some More bevat de EP twee lekkere rocknummers. Als dan Straight From A Spoon begint, kan de luisteraar even onderuit zakken. Toch heeft ook dit nummer lekkere ruige uithalen en stevige gitaar licks. Aan het einde wordt het steeds steviger. Ook Games, het laatste nummer, heeft dit soort tempo wisselingen. Een lange gitaarsolo zorgt voor gestructureerde chaos halverwege het nummer, het draagt allemaal bij aan het grote geheel.
De band laat horen meer in zijn mars te hebben dan deze ene EP, en dat is mooi. Want we willen meer horen dan alleen maar deze vier nummers. We Want More!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00