Home » Tartaros – Darkened Destiny

Tartaros – Darkened Destiny

door erik@rockportaal.nl
277 views 16 minuten leestijdHet uit Limburg afkomstige Tartaros ligt al jaren in een tombe ten ruste. Tartaros heeft na enkele demo’s midden jaren negentig uiteindelijk in 2001 een laatste release uitgebracht met Darkened Destiny. Origineel op vinyl uitgebracht echter nu ook in gelimiteerde versie op cd verkrijgbaar. En laat ik van deze uit 500 stuks gelimiteerde opgave eens een schijfje hebben. Tijd om deze tombe dan maar eens te openen en te kijken of de duistere krachten van weleer de tand des tijds hebben doorstaan…
Zoals we gewend zijn van underground black metal opent ook Tartaros op Darkened Destiny met een keyboard intro, in dit geval genaamd  I Remember. Tegenwoordig werkt een dergelijk oubollige keyboard intro mij op de lachspieren. Dat de heren van Tartaros het serieus menen wordt met het tweede nummer Chamber of Emptyness bewezen. Een prima mid-tempo black metal nummer zonder franjes.  Is  wat mij betreft dan ook direct het bewijs dat er destijds ook black metal uit Nederland kwam welke zich prima kan meten met de vele acts uit Scandinavië.
Het doet me samen met nummers Fight ‘Till Death en Bloodcolored Snow  wat denken aan oude Darkthrone. Wees echter niet bang: Tartaros is geen klakkeloze kopie en heeft smoel genoeg om op eigen benen te staan. Het is hier sferische, sinistere, kille en slepende doch bij vlagen agressieve black metal wat de klok slaat.  De plaat valt nergens in herhaling en heeft een prima spanningsboog, zodat de muziek geen moment gaat vervelen. De productie van het album is met een 24-sporen opname behoorlijk goed, al is het geluidsniveau niet altijd even constant. Ook jammer dat het album met ongeveer dertig minuten, inclusief intro en outro, aan de korte kant is.
Ach, een kniesoor welke aan deze opmerkingen te veel aandacht geeft: Darkened Destiny is een prima plaat welke wat mij betreft de tand des tijds goed heeft doorstaan. Naast de nostalgische waarde van dit album is het verplichte kost voor zwartgeblakerde zielen welke de jaren negentig een duister hart toedragen. Ik kan het dan ook alleen maar waarderen dat New Era Productions deze plaat heeft af weten te stoffen en nieuw leven heeft ingeblazen. Hopelijk krijgt Darkened Destiny met deze heruitgave dan ook de waardering welke het verdient.
 
Tracklist:

1.      Intro:   I Remember

2.      Chamber of Emptyness

3.      Figth ‘till Death

4.      Bloodcolored Snow

5.      Darkened Destiny

6.      Outro: Walt Monster End

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00