Home » Taymir + The Elemental Penguins – Altstadt (Eindhoven) 19/03/2016

Taymir + The Elemental Penguins – Altstadt (Eindhoven) 19/03/2016

door Marc Koetse
127 views 2 minuten leestijd

Lichting, zo heet de nieuwe samenwerking van de Effenaar en Café Altstadt in Eindhoven. Lichting heeft als doel wat minder grote electronica, indie, rock en synthpop acts op Eindhovense planken te zetten. Vanavond spelen een tweetal indie rock bands in de Altstadt. The Elementary Penguins en Taymir. Beide bandjes hebben het al eens tot “serious talent” geschopt en zijn dan ook geen onbekenden in het indie circuit.
Iets later dan gepland, waarschijnlijk omdat het publiek pas laat binnen komt druppelen, begint The Elementary Pinguins te spelen. Men trapt af met het wel bekende Everybody Knows My Name Especially On The Dance Floor. De band met bassist Dale Wathey als frontman set een aardige set neer van een stuk of acht nummers. Hoewel het allemaal energiek oogt op het podium zou de interactie met het publiek wat beter kunnen. Zoals de drummer op een goed moment terecht opmerkt zijn de speeches niet echt overtuigend. In elk geval hebben de band en het publiek hebben er lol in en daar gaat het om.
Taymir komt wat volwassener over op het podium. De liedjes zijn net iets catchier en de podium act zit beter in elkaar. Het geluid staat ook nog eens bijzonder goed vanavond. Zanger Bas Prins verteld ons meerdere malen dat hij het erg naar zin heeft, niet echt nodig, want de band staat serieus te knallen op het podium. De Hagenezen (en ja dat kun je verdomd goed horen) spelen een uitgebreide set waarin alle hits voorbij komen. Eigenlijk is het wel bijzonder dat de band in de paar jaar dat zij bestaat al zoveel materiaal bij elkaar heeft geschreven. Het publiek wordt getrakteerd op een meer dan prima show, heeft het overduidelijk naar de zin en staat flink mee te dansen.
Twee bandjes, dezelfde lichting en op papier dezelfde stijl, maar een totaal andere invulling daarvan: het is een prettige avond geworden in Café Altstadt.


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00