Home » Teri Gender Bender – Outsiders

Teri Gender Bender – Outsiders

door Filip van der Linden
1,2K views 2 minuten leestijd

Teri Gender Bender is de nom de plume van Teresa Suarez Cosio, de frontvrouw van Le Butcherettes, een bandje dat wel al een paar zagen langskomen in het clubcircuit. Als Teri Gender Bender brengt Teresa sinds 2014 haar solo-materiaal uit. Iggy Pop is fan en zo zijn er wel meer.

Op haar jongste EP Outsiders brengt ze aangename, licht-rammelende avantgarderock. Meestal klein in bandbezetting (drum, bas en gitaar) en productie. De leukste song op deze EP is Sideways, met veel verwijten in de lyrics en met een vibe die Le Butcherettes verbindt met Iggy Pop. De andere songs zijn best oké, maar net iets minder memorabel.

Een tweede hoogtepunt in deze verzameling van vijf songs is Walk Into My Everything. Dit is een beetje Breedes meets PJ Harvey meets This Mortal Coil. Mooi en muzikaal liefelijker dan we van Teresa gewoon zijn.

You Won The Man opent als het neefje/nichtje van Sheela-Na-Gig van PJ Harvey en is best catchy rock. Stupid Love Song kan maar matig bekoren. Het lijkt meer een verzameling van een paar half-goede ideetjes dan echt een volwaardige song. What Do You Want Me To Do klinkt minder bedreigend dan wat de lyrics laten vermoeden.

Outsiders is een aangename EP maar de kwaliteit is niet constant genoeg om dit als fantastisch te catalogiseren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00