Home » The Bevis Frond – We're Your Friends, Man

The Bevis Frond – We're Your Friends, Man

door Edwin Knip
154 views 1 minuten leestijd

Goed in het gehoor liggende indie rock uit Engeland.
The Bevis Frond is afkomstig uit Engeland en de band bracht al in 1987 het eerste album uit. De personele bezetting wisselt nogal maar er is één persoon die het middelpunt vormt. Nick Saloman is niet alleen de producer, hij zingt, speelt gitaar en bas, en dan drumt hij ook nog en beroert hij de toetsen. Het klinkt haast als een eenmansband. Live wordt hij bijgestaan door diverse artiesten.
Het nieuwste album begint met een stevige gitaarpartij in Enjoy. De zang is rustig en bedaard waardoor het een mooi luisterliedje wordt. Het hele album staat vol met mooie luisterliedjes. Het volledige album telt maar liefst twintig titels met een totale speelduur van bijna anderhalf uur. Anderhalf uur waarin de luisteraar getrakteerd wordt op melodieuze nummers met vakkundig gitaarspel er in verweven.
Er staan niet uitsluitend rustige nummers op het album, er wordt ook steviger werk aangeleverd. Luister maar eens naar Pheromones. Heel intiem wordt het dan weer in Little Orchestra waar de enige begeleiding uit een akoestische gitaar lijkt te bestaan. En datzelfde geldt ook voor Venom Drain. Old Wives Tails is een stevig rocknummer en zo laat The Bevis Frond horen dat de band in staat is om een diversiteit aan stijlen te bundelen tot een mooi en interessant album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00