Home » The Damned Few – Black Blooded Woman

The Damned Few – Black Blooded Woman

door Edwin Knip
228 views 2 minuten leestijd

Ruim tweeënhalf jaar hebben we moeten wachten op de opvolger van dat veelbelovende debuut.
Ik val maar meteen met de deur in huis, het is het wachten absoluut waard geweest. Wat een geweldige EP hebben de vier leden van The Damned Few neergelegd. Dat zangeres Dion Legenbeke over een geweldige stem beschikt wist ik al, zowel live als in de studio bezorgt ze de luisteraar kippenvel. Maar toch, vanaf de eerste tonen van Baby Boo houdt ze de luisteraar in een muzikale wurggreep. Wat een strot!
De gitaarpartijen van Michel Jansen zijn weer een lust voor het oor. De band brengt vijf nieuwe nummers op deze nieuwe EP. Opener is Baby Boo dat wat rustig aftrapt. Een stuwend ritme van bas, drums en gitaar stuwt het nummer voort, ondertussen weet Legenbeke haar ijzersterke vocalen uit te gieten over de muzikale begeleiding. Een stem, ik zeg het nog maar een keer, die een mix lijkt tussen die van de vroege Jerney Kaagman en Mariska Veres.
Black Blooded Woman is een lekker uptempo rock nummer, groove rock zoals we kunnen lezen in het begeleidend schrijven bij deze promo. Een duistere tekst, een wat donker afgestemde gitaar en dreigende vocalen zorgen voor de juiste sfeer. Hierna volgt Why, de nieuwe single. Het is een wat meer ingetogen nummer met lange, uitgesponnen gitaarpartijen. Net als in het nummer Fool neemt de band langzaam wat gas terug. Zo wordt er langzaam naar het slotnummer toegewerkt, het adembenemende Born To Die. Legenbeke laat horen dat ze niet alleen de lampen van het plafond kan zingen, hier zingt ze ingetogen en hartverscheurend haar tekst.
Op 30 september is de releaseparty in Hedon, Zwolle. Ga daar heen, deze band wil je echt live zien. Vier tot het bot gemotiveerde muzikanten met een ondertussen indrukwekkend repertoire. Een aanrader!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00