Home » The Dillinger Escape plan – 013 (Tilburg) 27/01/2017

The Dillinger Escape plan – 013 (Tilburg) 27/01/2017

door Marc Koetse
177 views 2 minuten leestijd

In 2010 zag ik The Dillinger Escape Plan voor het eerst, en hoewel ik toen vooral voor de foto’s kwam en ik dan doorgaans minder tijd heb de muziek in me op te nemen, is deze blijven hangen (ook dat het fotogeniek was, trouwens). Niet genoeg om een fan te worden of een echte volger, wel om zo nu dan eens  een nummertje in een play list te zetten. Toen eind vorig jaar bekend werd dat de band er op zal houden leek het me dus een goed idee een concert te bezoeken om op de valreep te zien en te horen hoe het ook weer was.
 
Het is pas in de middag voorafgaand aan het concert dat de 013 de support act bekend maakt. Bong-Ra is de artiestennaam van Jason Köhnen, die zich en het publiek bezighoud met breakcore, een DJ set. Ik zou niet weten hoe ik dit genre en optreden moet omschrijven. Volgens wikipedia is het een “losjes gedefinieerde elektronische muziekstijl” en dat kan ik alleen maar beamen. Het is vooral luid en hard, eigenlijk best aan te horen, maar niet zo bijzonder dat het blijft hangen.
 
Computer eraf, band erop. The Dillinger Escape Plan, geeft een uitverkocht 013 (kleine zaal) waar het voor gekomen. Van af het eerste nummer (“Limerent Death”) gaat het flink op. De band is bezig met hun afscheidstour die ook is bedoeld om het nieuwste album te promoten “Dissociation”  dat vorig jaar oktober uitkwam. Een uiterst vermakelijk, interessant en afwisselend concert met een set van maar liefst 18 nummers. Gewoon anderhalf uur vol gas zonder ook maar een inkakmoment. Wat mij vooral zal bij blijven is de enorme muzikaliteit en afwisseling van muziekstijlen. Zeer boeiend concert, blij dat ik er bij mocht zijn.
 


 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00