Home » The Dirty Denims – Back With A Bang! (part 1)

The Dirty Denims – Back With A Bang! (part 1)

door Filip van der Linden
160 views 2 minuten leestijd

The Dirty Denims hebben vorig jaar een pauze genomen. Bassiste Ashley Seleski had rugklachten en drummer Thomas Spauwen was op wereldreis. In de tussentijd gingen zangeres Mirjam Sieben en gitarist Jeroen Teunis op pad met de DC/Denims om covers van AC/DC te spelen. En dat hoor je terug in de EP Back With A Bang!, die samen met een later dit jaar te verschijnen EP een geheel moet gaan vormen.
 
The Dirty Denims haalden voor hun happy hardock eerder al de mosterd bij de band van Angus en Malcolm Young, maar na een jaar AC/DC-covers sijpelt de invloed van de Australiërs nog wat meer door bij deze Nederlandse band. De intro van Money Back Guarantee lijkt verdacht sterk op die van Hells Bells, maar dan zonder het klokkengelui. In Make Us Look Good zit een riff die heel hard doet denken aan Thunderstruck. En ook de gitaarsolo op de helft van Can’t Get Enough Of Rock & Roll lijkt zo uit de mouw geschud van Angus. Maar dat is zeker geen verwijt. Muzikanten moeten spelen wat ze graag spelen en moeten niet keihard hun best willen doen om ten koste van alles een nieuw geluid te brengen. Zolang het geen platte kopie is, is er geen wet die verbiedt dat je muziek maakt in de stijl van je idolen. The Dirty Denims slagen erin de muziek van hun idolen een nieuw, eigen gezicht te geven. Behalve AC/DC hoor je op deze EP nog vage echo’s van The Runaways, The Sonics, The Romantics, The J. Geils Band of The Donnas.
 
Het is niet zo makkelijk er een paar nummers uit te halen die uitstijgen boven de rest. Money Back Guarantee en titeltrack Back With A Bang dan toch maar. Make Us Look Good is een leuke ode aan de concertfotografen, een doelgroep die de meeste bands over het hoofd zien. Ook al zijn ze aan het werk en staan ze daarvoor soms even in de weg van het publiek, ook zij hebben recht op een schouderklopje.
 
Dit soort happy hardrock is samen met glam- en sleaze-rock aan een opmars bezig in Europa, met behalve The Dirty Denims ook nog bands als Thundermother, WildHeart en Cellulite Star. En waarom ook niet. Van deze EP wordt iedereen instant vrolijk. Scheurende gitaren, een ritme dat je meteen in een vrolijke stemming brengt, een refrein dat je lekker kan meebrullen, wat wil een mens nog meer. The Dirty Denims zijn ideaal materiaal voor een zweterige zaal of een zonovergoten festivalpodium. Dat we ze niet nog eens een jaar moeten missen!
https://www.youtube.com/watch?v=MdMnkg6HD48
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00