Home » Mayra Orchestra – Oracle

Mayra Orchestra – Oracle

door Filip van der Linden
251 views 2 minuten leestijd

Voor wie Mayra Orchestra nog niet kent, zou het makkelijk zijn om deze band te omschrijven als Kingfisher Sky of Epica zonder de elektrische gitaren. Die zijn hier inderdaad ingeruild voor violen, een hoorn, een trombone en een  harp, maar met die omschrijving doe je deze prog-pop-band tekort.
 
Oracle is reeds het tweede album van Maartje Dekker en Christiaan Bruin. In 2013 maakten ze reeds World Of Wonder. Met Oracle gaan ze verder op de ingeslagen weg: dromerige en mooi in laagjes opgebouwde popmuziek met een paar new age-elementen. Het verhaal gaat deze keer over het mysterieuze figuurtje Tahti dat op zoek gaat naar het paradijs dat het in zijn/haar dromen heeft gezien. Elk nummer is een deel van het verhaal, maar evengoed een verhaal op zich. Dankzij het knappe artwork kan je je ook een beeld vormen van het verhaal.
 
Bij de eerste nummers, van A New Skin tot Into Your Heart, ligt de nadruk op lichtvoetige pop met de nadruk op klassieke instrumenten. Vanaf Edge Of The World wordt de sfeer dreigender en donkerder, met meer drums en – dan toch – af en toe eens een elektrische gitaar op de voorgrond. Dit deel levert de meeste hoogtepunten op: Rulers is prog van de zuiverste soort en in The Other Side zit een bijna tastbare droefnis. Andere kleppers zijn Stormhorses en het afsluitende, bitterzoete Everything In It’s Place.
 
Dit Oracle is een mooi opgebouwd paradijsje met de prachtige stem van Maartje Dekker als middelpunt. Voor prog-pop bestaat misschien nog geen groot publiek, maar als één band hierin verandering kan brengen, dan wel Mayra Orchestra.
 
Wie deze band live aan het werk wil zien, kan op 2 juli naar ’t Blok in Rotterdam of in november naar het Parktheater in Alphen a/d Rijn
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00