Home » The Gems – Phoenix

The Gems – Phoenix

door Jochem van der Steen
230 views 2 minuten leestijd

Nadat Thundemother’s Filippa zangeres Guernica de laan uitstuurde volgden drummer Emlee en bassist/gitarist Mona haar. Samen rijzen ze als een feniks uit de as als The Gems. Niet toevallig natuurlijk dat het album Phoenix is getiteld ook. Met deze band gaan ze door op deels dezelfde leest van Thundermother. Muzikaal horen we de klassieke hardrock bands terug als ZZ Top, AC/DC, Van Halen en Led Zeppelin. Echter, dit alles met een moderne sound en productie.

Openingsnummer Aurora – Interlude  is duidelijk een soort boodschap waarin, na een donderslag, natuurlijk verwijzend naar Thundermother,  verkondigd wordt dat de dames na donder in de regen zullen dansen. Het nummer klinkt bijna tribal of folky. Diezelfde warcry vinden we ook in het eerste echte nummer,  Queens, waarin we een variatie horen van Queen nummer Tie Your Mother Down. Vast geen toeval. Tekstueel is wel duidelijk dat de frustratie van het uiteenvallen van Thundermother, maar ook de hernieuwde moed om door te gaan met deze band belangrijk inspiratiebronnen waren.

Op een nummers als Send Me To The Wolves laat Guernica horen dat ze zich qua stem kan meten met vocalisten als Lizzy Hale en Joan Jett. Uptempo stampers als Domino, Silver Tongue en Like A Phoenix worden afgewisseld door gelaagder werk als Undiscovered Paths en  de meeslepende, warme ballad Ease Your Pain. Erg verrassend is Maria’s Song  een viool intermezzo, gespeeld door Maria Jern.

Met dit album bewijzen de dames dat ze zonder Filippa ook prima vooruit kunnen. Sterker nog, er klinkt een soort van kracht en honger door die me doet vermoeden dat dit wel eens een grotere doorbraak zou kunnen betekenen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00