Home » The Rambler Benefiet – Effenaar (Eindhoven) 06/04/2014

The Rambler Benefiet – Effenaar (Eindhoven) 06/04/2014

door Maurice Tonies
336 views 6 minuten leestijd

Eind januari viel het doek voor poppodium The Rambler. Voor velen een behoorlijk aderlating, want The Rambler stond garant voor veel optredens en een geweldige sfeer. Helaas hebben financiële problemen The Rambler de das om gedaan en sloten de deuren voor vele rock’n’roll liefhebbers. Het podium van The Rambler was een springplank voor nieuw talent. Als je als band eens op een podium wou staan om je kunsten te vertonen dan was je aan het Stationsplein van harte welkom. Veel bekende bands van nu stonden vroeger al eens te rocken in The Rambler. Om hen te danken is er vandaag een benefietdag samengesteld. De Eindhovense rockscene eert The Rambler in de kleine zaal van de Effenaar.
hillbilly hayride foto patrick spruytenburg 002Bij binnenkomst valt meteen op dat het behoorlijk druk is in de kleine zaal. Veel stamgasten zijn van de partij om Peer en Lotte, de eigenaren van The Rambler een hart onder de riem te steken. Hillbilly Hayride mag het bal openen en deze formatie begint uitermate vrolijk. Het is een genot om naar deze groep te kijken en te luisteren naar de vermakelijke bluegrass die zij spelen. Hillbilly Hayride speelt deze muziek zoals deze bedoeld is, dus met mandoline, contrabas, banjo en ukelele. Het enthousiasme spat van het podium en eigenlijk staat iedereen met een grootse glimlach op het podium. Eigenlijk wil de band die slechts een half uurtje mag spelen niet van het podium. Het programma kent echter een strak schema vandaag, maar èèn toegift mag er gelukkig nog af.
Na elke band wordt er dan ook in een razend tempo omgebouwd om zo het tijdschema in acht te nemen. De kleine zaal stroomt ondertussen steeds voller en de DJ van dienst zorgt voor de nodige rock’n’roll. Er hangt een gemoedelijke sfeer en iedereen kijkt naar het podium om te zien wat er nu weer gaat komen. The Rambler bood een podium voor diverse stijlen muziek en het programma kent de nodige variatie.
Dat is wel te merken als The Galactic Lo-Fi Orchestra zich op het podium laat zien. Deze groep speelt popliedjes waarbij de stijlen nogal eens uiteenlopen. Een vleugje britpop, maar ook wat uitstapjes richting de punk is bij deze mannen niet vreemd. Zanger Michel Geelen is een druk mannetje die continu in beweging is. The Galactic Lo-Fi Orchestra zweept dan ook het publiek behoorlijk op door in hun set van alles te laten horen. Of dat nu om een dreigend orgelgeluid is of een zanger die van alles door een megafoon scandeert. Het “orkest” overdondert de zaal met hun geluid. Ook bij deze formatie spat het enthousiasme er vanaf. Iedereen wil stralen vandaag. Zelfs de kabouter die als mascotte op het podium staat heeft die ludieke toon.
black bone effenaar foto patrick spruytenburg 003De eerste band die de rockliefhebbers echt doet ontwaken is Black-Bone. Deze rockband weet in een overdonderende set het publiek te laten springen en de eerste echte pit is een feit. Deze mannen hebben al behoorlijk wat optredens op hun naam staan en eigenlijk worden ze alleen maar beter en beter. De vuisten mogen dan ook weer in de lucht en de band staat met regelmaat op de rand van het podium te spelen. De klok staat nu echt op rock. Het publiek smult van deze gitaarvirtuozen en even lijkt de kleine zaal van de Effenaar weer op The Rambler. De oldschool hardrock van Black Bone gaat er dan ook in als zoete koek. De vaste bezoekers zijn er, over de muziek valt ook niet te klagen en het bier vloeit rijkelijk. Maar de kleine zaal mist het mooie decor van The Rambler.
Wie ook al menig keer Eindhoven op zijn kop heeft gezet zijn de Def Americans. Er is altijd plek voor Johnny Cash. Of dat nu gaat om een drukke theatertour door het land, of een volle zaal tijdens de clubtour, het is altijd feest met de Def Americans op de bühne. Er wordt dan ook flink meegezongen met de klassiekers van The Man in Black. Echter hebben de mannen geen vlekkeloze show vandaag. Gitarist Willem Winkelmolen wordt geteisterd door materiaalpech. Moest eind januari noodgedwongen de stekker uit The Rambler getrokken worden zo heeft Willem vandaag de pech dat de stekker uit zijn versterker zal moeten. Gelukkig is er een ervaren crew die hem snel genoeg weer kan laten spelen. Ondertussen lost de band het vrij redelijk op om gewoon door te spelen en Eelco zelfs een nummer alleen te laten spelen. Een optreden van de Def Americans is geen optreden als Johnny zijn “June” niet laat meezingen. Samen brengen ze ook nog wat nummers ten gehore, waarbij er ook een cover van The Rolling Stones voorbijkomt. Het feestelijke optreden eindigt in een mooi uitgevoerde medley en de keeltjes in de Effenaar gaan nog eenmaal wijd open.
peter pan speedrock foto patrick spruytenburg 017Een rockend benefiet in Eindhoven kan niet doorgaan als afsluitende act Peter Pan Speedrock niet aanwezig is. In het publiek staan veel fans met shirt van deze Rockcity-helden dan ook te wachten totdat men van start gaat. Onder de noemer Peter Pan Speedrock vs Four Headed Dog staan de mannen op het podium. Four Headed Dog is het nieuwe project samen met Dr. No. De extra gitaar die bij het trio is toegevoegd geeft het geheel wat extra glans, maar vooral ook extra olie op het vuur. De kleine zaal verandert vanaf het begin in een flinke pit. Er wordt volop gesprongen, gebeukt en ook keihard meegezongen. Nog eenmaal mag men alles geven en men laat deze boodschap niet voorbijgaan. Vol trots memoreert Peter aan de goede tijden in The Rambler, maar ook vertelt hij hoe mooi het is dat het vandaag is uitverkocht. Dat er dan ook maar een mooi bedrag bij elkaar wordt gesprokkeld. Peter Pan Speedrock is in ieder geval de ultieme afsluiter voor deze mooie dag.
Na een set met wat Four Headed Dog nummers is het tijd om de nieuwe single te spelen. Get You High doet de menigte wederom springen en beuken. In een rap tempo komen vervolgens nog een aantal klassiekers voorbij. Maar waar is de “springende ster”? Geen Dikke Dennis op het programma en ook geen Resurrection of Schoppenaas. Erg? Helemaal niet! Er is vandaag al genoeg moois geweest en de Eindhovense Rockscene is helemaal èèn. Dat zie je als Steef van den Bogaard halverwege een nummer de gitaar overneemt van Peter, maar ook de eenheid in de zaal is aanwezig. Iedereen feest, iedereen geniet, het ultieme benefiet voor The Rambler is geslaagd!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00