Home » The River Curls Around The Town – Nightshadows

The River Curls Around The Town – Nightshadows

door Edwin Knip
246 views 2 minuten leestijd

Een mysterieuze mengeling van elektronica en luisterpop, ingetogen en groovy tegelijk.
Het studioproject The River Curls Around The Town is een muzkaal project van de Belgen Bar Bekker en Jan vanwinckel. Beide heren spelen in de rockband Gudinov, maar tussen door werken ze aan dit project. In 2008 verscheen het debuut More Than A Break. Uiteraard hebben de heren in de tussentijd niet stilgezeten, en zijn ze blijven schrijven voor het vervolg. En daarnaast moest er tijd gestoken worden in Gudinov.
De hoesfoto is van Sarah Torbeyns en geeft de lading van het album mooi weer. Het is een mooie, rustige foto maar het heeft ook iets onvoorspelbaars, er zou iets kunnen gebeuren dat je op het eerste gezicht niet verwacht. Het album is in eerste instantie uitsluitend digitaal verkrijgbaar, evenals een EP met de titel (s)park(l)ing, een nummer van ruim 24 minuten. Last minute hebben de bandleden besloten om toch een gelimiteerde oplage van honderd stuks te laten maken. Hierop staat zowel het album Nightshadows als de EP (s)park(l)ing.
Muzikale invloeden op het album zijn afkomstig van Massive Attack, Pink Floyd, Daniel Lanois, Brian Eno en meer. Omdat dit uitsluitend een studio project is, zal er niet getoerd worden. De liefhebber zal het moeten doen met dit album.
Twaalf titels telt het album, en nummer dertien is het instrumentale, vierentwintig minuten durende (s)park(l)ing. De nummers liggen lekker in het gehoor, en dat begint meteen al bij Afraid, gevolgd door het uptempo Busy As We Are. De mannen weten de nummers te varieren, het ene moment nodigt het nummer uit om de voetjes van de vloer te gooien, het volgende nummer is een uitnodiging om in een luie stoel goed te luisteren. Smile Of A Tear en Winter Hit Me Hard zijn mooie nummers, met goede teksten. Maar ook Title is dan weer opvallend. Het is knap om een nummer te maken waarbij de enige tekstuele bijdrage bestaat uit de opmerking dat je geen titel voor het nummer hebt.
Liefhebbers van luisterpop gaan hier zonder meer van genieten, dit is een album om even bij tot rust te komen in deze hectische wereld.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00