Home » The Rock Circus – Brabanthallen (Den Bosch) 3/11/2023

The Rock Circus – Brabanthallen (Den Bosch) 3/11/2023

door Tasmara van Ballegooij - van Loon
656 views 2 minuten leestijd

Vandaag is de start van de eerste editie van The Rock Circus. In de Brabanthallen is alles ingericht als een prachtige circustent. Ik ben heel benieuwd hoe dit weekend gaat verlopen.

Present Danger is de eerste band van het festival die ik kan bijwonen. De band begint sterk, want zelfs bij het intro hebben ze het hele publiek mee. Tijdens het nummer Creeping Death valt het geluid even helemaal weg in de zaal. Gelukkig komt het redelijk snel weer terug. Mensen zingen lekker mee met het tweede nummer Master of Puppets. Tussen de nummers door is er steeds een groot applaus en gejuich. De band speelt alles superstrak en de frontman Thijs de Jong zingt erg goed. Hij weet ook goed met het publiek te spelen, iedereen roept mee met zijn verzoeken. Klassiekers zoals Fade to black, Enter Sandman. For whom the bell tolls, One, The four horsemen en Seek & destroy passeren de revue voor ze het stokje overdragen aan de volgende band.

Bizkit Park is de hoofdact van vandaag. Deze Belgische Nu-Metal coverband weet hoe ze een feestje moeten bouwen. Ze beginnen met My generation en Down with the sickness die feilloos in elkaar gemixt zijn. De band en vocalisten weten ieder nummer foutloos neer te zetten en ze lijken ook echt op veel van de artiesten die ze coveren. Het is onvoorstelbare dat de heren bijna iedere stem kunnen evenaren. Het publiek is ook superenthousiast. Mensen maken veel lawaai als daarom gevraagd wordt. De heren hebben een gave stage performance, ze zijn over het hele podium aan het springen en spelen met het publiek. Ze maken er echt een megafeest van. De zaal staat van voor tot achter op zijn kop. Er komen heel veel bekende nummers voorbij van de grote Nu-Metal namen, waaronder: Got the life. One step closer, Psychosocial, Last resort, Falling away from me, Rollin’, Toxicity, Crawling, My own summer, BYOB, Wait and bleed, In the end, Break stuff , Bodies, Numb, Chop suey. Ze zijn echt de perfecte headliner voor de vrijdagavond.

De eerste avond van The Rock Circus was een succes. Ik kijk uit naar de volgende dagen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00