Home » The Rock Circus – Brabanthallen (Den Bosch) 4/11/2023

The Rock Circus – Brabanthallen (Den Bosch) 4/11/2023

door Tasmara van Ballegooij - van Loon
752 views 10 minuten leestijd

De tweede dag van The Rock Circus vandaag. Veel geweldige band delen het podium vandaag. Ik kijk er naar uit om The Rock Circus op volle toeren te zien. Twee grote mainstages en een metalmarkt zijn vandaag toegevoegd aan de toegankelijke ruimtes.

Blind channel is de eerste band die ik deze dag zie. En zij leggen de lat heel hoog. Wat een onwijs gave show. Heel het publiek springt mee. Iedereen zingt mee met hun nummers, maar extra hard als ze een cover doen van Anastacia Left outside alone. In één woord gewoon Wauw! De vocalisten Joel & Nico combineren hele vette screams en mooie cleane zang tot een geweldig totaalplaatje. Publiek gaat ook echt helemaal los in pits en ze doen mee met de bands verzoeken. Blind Channel is echt een hele goede strakke band, die het publiek volledig inpalmt met hun performance en goede muziek. Setlist: Happy Doomsday, Alive or Only Burning, We Are No Saints, Over My Dead Body, Bad Idea, Flatline, Left Outside Alone (Anastacia cover), Deadzone, Balboa, Dark Side

Beyond the Black komt op op het nummer Paint It Black van the Rolling Stones. Zangeres Jennifer heeft lichtstaaf in haar handen als ze opkomt. Ze heeft een powervrouw uitstraling, maar helaas valt haar stem weg tegen de band waardoor ze niet goed uit de verf komt. De band speelt strak en de nummers zijn lekker. De tweede stemmen en grunts van gitaristen zijn heel vet. Er worden ook mooie combinaties gemaakt van zangeres en grunter. Het is een goede band en ze zetten een goede show neer, ze krijgen ook echt wel mensen mee met klappen en roepen, maar qua leadzang het mist echt iets om het lekker te laten knallen. Setlist: Is There Anybody Out There?, Lost in Forever, Songs of Love and Death, Heart of the Hurricane, Reincarnation, Shine and Shade, In The Shadows, Hallelujah

Cradle of Filth Vocalist Dani heeft weer een supergave outfit aan en paint op zijn gezicht. Zijn typische stem klinkt echt heel goed zowel in grunt als scream. De toetseniste Zoe Marie voorziet de vrouwelijke vocalen en dat doet ze heel goed. Er wordt een lekkere pit gevormd. Drummer Martin is een extreem strakke drummer. Het publiek vormt een flink aantal pits tijdens de show en zingt uit volle borst mee met o.a. Nymphetamine (fix), dit nummer wordt heel mooi gezongen door Zoe Marie al mist ze het eerste stukje (of de mic stond niet aan). Ze zetten een vette show neer en gaan de interactie met het publiek leuk aan. De band speelt alles super strak en Dani voorziet alle songs van foutloze vocals. Echt een top show. Setlist: Existential Terror, Gilded Cunt, She Is a Fire, The Principle of Evil Made Flesh, Nymphetamine (Fix), Cruelty Brought Thee Orchids, Born in a Burial Gown, Her Ghost in the Fog.

In andere zaal tegelijk met Cradle of Filth lopen steltlopers en is er een grote kar met een circus act. Dit is een leuke side show die ik nog vaker terug zie komen dit weekend.

Beast in Black De band gaat lekker bombastisch van start. Screams van gitarist Anton klinken in het begin een beetje alsof hij flink verkouden is, maar dat trekt wel bij naargelang de show vordert. Leadzanger Yannis is goed bij stem en heeft een mooie outfit aan. Hij klinkt zowel in rauw, laag en hoog erg goed. Het publiek is enthousiast vanaf het eerste nummer en terecht, want het is lekkere heavy metal en de act staat als een huis. Yannis speelt leuk met het publiek en weet ze goed mee te krijgen in wat hij wil bereiken. Het is echt een heerlijke set die ze neerzetten. Setlist: Blade Runner, Sweet True Lies, Blood of a Lion, No Surrender, Hardcore, Moonlight Rendezvous, To the Last Drop of Blood, From Hell With Love, Die by the Blade, Blind and Frozen, One Night in Tokyo, End of the World.

Tegelijk in de andere zaal zingt Metalikoor. Een leuke afwisseling met de grote podia. Het is een groot mannenkoor die verschillende metal songs performen zoals The Pretender, I want it all en Highway to Hell.

Black veil Brides Deze band heb ik nog niet eerder gezien, ze maken lekkere muziek, en er wordt veel meegezongen. Lead vocalist Andy en backing vocalists Jinxx en Lonny voorzien het geheel van goede zang. De zaal geeft flink applaus en enthousiast geroep tussendoor. Ze maken er een feestje van, de zanger en gitaristen staan regelmatig op verhoging midden op podium. Jinxx speelt ook live viool, een hele mooie toevoeging. Er zijn ook mooie duo stukjes van de gitaristen. Christian zet ook partij strakke drummer neer die alles mooi onderbouwen. Setlist: Crimson Skies, Rebel Love Song, Wake Up, Nobody’s Hero, Devil, Scarlet Cross, Perfect Weapon, The Legacy, Knives and Pens, Lost It All, Fallen Angels, In the End.

Halestorm Acapella opening van het nummer I miss the Misery. Frontvrouw Lzzy is echt een mega powervrouw, haar stem is sterk en veelzijdig en ze speelt zelf ook gitaar. De tweede stemmen van Arejay, Joe en Josch zijn ook goed erg goed. Mooi duo gitaarstukken van Lzzy en Joe bij verschillende nummers. Bij het nummer I get off spelen ze een stuk helemaal uitgekleed tot akoestische muziek. Lzzy heeft echt een prachtige stem, zowel clean als distorted en ze switcht ook super makkelijk tussen beiden. Ze maken er een geweldige show van en je merkt dat de band heel populair is bij het publiek. Heel veel mensen doen hun lampje/aansteker aan op verzoek van Lzzy, de zaal is gewoon helemaal verlicht. Arejay zet vette drumsolo neer en speelt een stuk met hele grote drumstokken. Zijn groene haar valt wel ontzettend op. Ze zijn een beetje te snel door setlist heen, dus spelen ze nog een paar nummers extra. Het laatste nummer The steeple heeft een erg mooi meerstemmig gezongen stuk. Dit was echt een geweldige afsluiter van één van de twee mainstages. Setlist: I Miss the Misery (with ‘Raise Your Horns’ acappella intro), Love Bites (So Do I), I Get Off, Wicked Ways, Freak Like Me, I Am the Fire, Mayhem, Amen (extended.), Familiar Taste of Poison, Takes My Life, Back From the Dead, Mz. Hyde, Bombshell, Psycho Crazy, It’s Not You, Apocalyptic, The Steeple

Powerwolf Deze grote Duitse powermetal band sluit de zaterdag af en hoe. Het decor is geweldig. De show begint door een hek wat open gaat en vuur wat aan is op het podium. De bandleden lopen stuk voor stuk met fakkels op. Frontman Karsten komt op in een gave outfit, maar zonder fakkel. De steeds veranderende bewegende backdrop beelden en enorme pyro vlammen en confetti kanonnen maken het feestje compleet. Publiek doet lekker mee met roepen en klappen. De bandleden hebben gave corpse paint en spelen echt heel goed. Karsten heeft ook een hele gave mic stand in zwaardvorm. Het is wel een zwaar gechoreografeerde show, want alle stappen zijn vooraf bedacht en ingestudeerd. Maar het publiek is heel enthousiast. De zang valt helaas wel weg in de muziek. Er is een camera die ook steeds het publiek tussen nummers door op de backdrop projecteert. Een leuke toevoeging die nog meer enthousiasme oproept bij het toch al springende publiek. Er wordt flink wat in pits gemosht en het is echt een geweldige show om naar te kijken. Dit was echt een geweldige afsluiter van deze festivaldag. Setlist: Faster Than the Flame, Incense & Iron, Army of the Night, Dancing With the Dead, Armata Strigoi, Amen & Attack, Sainted by the Storm, Stossgebet, Beast of Gévaudan, Demons Are a Girl’s Best Friend, Alive or Undead, Resurrection by Erection, Fire and Forgive, Blood for Blood (Faoladh), Agnus Dei (Intro), Sanctified With Dynamite, We Drink Your Blood Encore: Werewolves of Armenia

Ook deze tweede dag was een groot succes. The Rock Circus is een goed georganiseerd festival met leuke side-events en een diversiteit aan bands. Ik kijk uit naar de laatste dag morgen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00