Home » The Sirens – Groene Engel (Oss) 19/10/2014

The Sirens – Groene Engel (Oss) 19/10/2014

door Maurice Tonies
150 views 5 minuten leestijd

KRE_2611In oude legendes werden zij al omschreven: De Sirenen waren erg knap en zongen zulke mooie liederen, dat de reizigers die hun eiland passeerden de verlokking niet konden weerstaan. Vervolgens liep hun schip dan te pletter tegen de rotsen en werden zij gedood, doordat de sirenen alle levenskracht uit hun slachtoffers wegzogen. Hopelijk gaat het er vanavond in de Groene Engel minder luguber aan toe. Liv Kristine, Anneke Van Giersbergen en Kari Rueslåtten hebben hun muzikale krachten gebundeld en onder de naam van The Sirens zullen zij proberen de bezoekers steeds dichter naar het podium te lokken met hun wonderschone gezang….
KRE_2437De frontvrouwen hebben hun muzikale sporen al lang verdiend. In diverse bands waren zij al te horen, maar samen op één podium stonden zij niet eerder. Geen wonder dat de Groene Engel goedgevuld staat als de show van The Sirens begint. Wat we kunnen verwachten weten we eigenlijk niet. Er was nog vrij weinig te vinden over deze bijzondere formatie, behalve een tweetal nummers. Met een grote donder start de show en trappen de dames af met “Treat Me Like A Lady”. Een toepasselijke opener die meteen prettig binnenkomt. Vervolgens wordt al vrij snel duidelijk wat de dames voor ons in petto hebben. Liv, Anneke en Kari verdienden hun sporen met bands zoals Leaves Eyes, The Gathering, Theatre of Tragedy en The 3rd And The Mortal. Van deze bands komen verschillende nummers voorbij, waarbij de dames in diverse samenstellingen op het podium staan. Soms helemaal alleen, maar ook wordt een duet niet geschroomd. Helaas onthalen de dames elkaar soms net ietwat té theatraal, want ja, we weten nu wel dat ze aanwezig zijn, dus heel verrassend is het dan niet.
In een amusante show horen we de dames op hun opperbest, maar de muzikale begeleiding mag ook absoluut niet vergeten worden. Voor The Sirens is een groep muzikanten aangetrokken, waarvan er niemand bij een van de bands is betrokken van een van de frontvrouwen. Zo hebben ze allemaal de nummers moeten instuderen en dat moet een flinke klus zijn geweest. Er is dan ook weinig ruimte om te soleren of een nummer net ietsjes anders te spelen. De drummer heeft bijvoorbeeld een laptop naast zich staan en drumt met een hoofdtelefoon op. De band is volop gefocust om de dames van de goede muzikale omlijsting te voorzien.
KRE_2665De tijd dat een van de dames niet op de bühne staat wordt goed benut. Zo wisselen de dames hun outfit ook nog eens op deze avond en zien we Anneke van Giersbergen in en schitterende jurk terugkeren op het podium. De voormalige zangeres van The Gathering heeft goede banden met Oss. Haar oude band komt namelijk uit deze stad en aangezien zij de enige Nederlandse zangeres in dit collectief is mag zij de avond aan elkaar praten.  Inmiddels is zij al jaren actief als solo-zangeres, maar vanavond mag zij “In Motion 1” in de zaal van de Groene Engel laten horen. Vervolgens komt het eerste hoogtepunt van de avond voorbij als “Embracing The Seasons” klinkt. Dit is een van de weinige nummers waarbij alle drie de dames samen op het podium staan. Wat een schitterende samenzang, kippenvel!
IMG_3813Ook het toegift mag er zijn! De dames wisselen elkaar wederom af om mooie nummers te laten horen. Het publiek luistert aandachtig en met regelmaat gaan de vuisten de lucht in. De dames jutten het publiek flink op door ze mee te laten klappen en zingen. The Sirens genieten dan ook zichtbaar en stralen van oor tot oor. Ondanks het feit dat ze alle drie al zo vaak op het podium hebben gestaan zal dit nieuwe project toch weer zenuwen opwekken. Hier is echter niets meer van te merken als “Strange Machines” wordt ingezet. Er wordt flink gejuicht in de zaal. Deze The Gathering-klassieker maakt bij velen wat los en ook de gitaren gallen schitterend door de speakers. Niet eerder ging het publiek zo los vanavond. Echter aan alles komt een eind en ook zo aan deze avond in de Groene Engel. Nog eenmaal delen de dames met elkaar het podium om samen “Sisters of the Earth” te doen klinken. Wederom bewijzen ze hun klasse en slurpen deze sirenen het laatste beetje energie van de zaal op. ……
Foto’s met dank aan Hans Kreutzer en Stefanie Portegies.
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00