Home » Thundermother – Road Fever

Thundermother – Road Fever

door Filip van der Linden
173 views 2 minuten leestijd

tm_road_fever_coverThundermother is een Zweedse band met een grote voorliefde voor AC/DC en Motörhead of klassieke hardrock in het algemeen. De vijf vrouwen brengen op Road Fever, de opvolger van hun debuut Rock’n Roll Disaster uit 2014, tien ongecompliceerde rocksongs. Vrouwen met ballen, zowaar.
 
Road Fever opent met It’s Just A Tease en Thundermother prikkelt onze aandacht met leuke riffs, eenvoudige akkoorden, makkelijk mee te zingen refreinen en de mooie stem van Clare Cunningham. AC/DC is nooit ver weg, ook niet op FFWF (Fight Fire With Fire), een vlag die helemaal de lading dekt: het vuur aan de lont en een eind weg rocken. Het mag vooruitgaan bij deze dames, maar het blijft retestrak.
 
Deal With The Devil is opgehitste bluesrock zoals we die tegenwoordig te weinig te horen krijgen. Op Give Me Some Lights geeft leadgitariste Filippa Nässil een knappe solo weg, die zo uit de gitaar van Angus Young had kunnen komen. Op het aan Motörhead schatplichtige Roadkill is er dan weer een heel knap samenspel van Nässil met Giorgia Carteri, de andere gitariste.
thunderOp Alright Alright, Enemy en Vagabond houden de dames van Thundermother het gaspedaal niet helemaal ingedrukt en als het tempo vertraagt, valt ook mijn aandacht al snel weg. Met Thunder Machine en Rock’n Roll Sisterhood breit het vijftal nog een knappe finale aan Road Fever.
 
Thundermother stond de voorbije zomer o.m. op Alcatraz in België en op Summer Breeze in Duitsland. Binnenkort start hun eerste Europese clubtour als headliner. Die brengt hen niet naar Nederland, maar wel naar De Verlichte Geest in het Belgische Roeselare (op 5 november). Fans van Airbourne, WildHeart, The Donnas, Bullet of Crucified Barbara kunnen daar terecht voor een avondje klassieke all female hard rock.
 
https://youtu.be/iz_y-yKgqsc
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00