Home » Tiger Love Machine – Spree

Tiger Love Machine – Spree

door Edwin Knip
145 views 1 minuten leestijd

Eindelijk wordt het wachten beloond, hier is het debuutalbum van de Zwolse band Tiger Love Machine.
Zeven jaar na de oprichting en vier jaar na de uitermate goed ontvangen EP Little Swimmer is hier dan toch eindelijk het debuutalbum met twaalf stevige, stampende grunge nummers. Zanger/gitarist Ido Stoter zingt nog steeds even sterk (en blijft vergelijkingen oproepen met Kurt Cobain) en samen met gitarist Eggie Braakman, bassist Hans Otten en drummer Rick Strik horen we een geslepen en goed geoliede machine aan het werk op dit album.
Alle nummers zijn door de band zelf geschreven en bruisen van energie. De band heeft uiteraard flink de tijd gehad om op elkaar ingespeeld te raken. Er werd in diverse zalen gespeeld, tot Paradiso aan toe. De band was onder andere support act van Therapy? en Claw Boys Claw. In vier maanden tijd is het nieuwe album opgenomen, geproduceerd door de band zelf. De mastering is gedaan door Guido Aalbers die ook werkte met Muse, The Gathering en Paceshifters.
Het eind resultaat mag er zijn, dampende, stampende grunge met lekker in het gehoor liggende melodieën en stevig gitaarwerk. Luister eens naar Man On The Sun, een nummer dat traag start en dan langzaam in tempo en volume toeneemt. Of Queen Atlas, een lekkere drumsolo en dan gaat de band los. Twaalf nummers in een kleine 35 minuten, dat betekent korte, compacte nummers met een explosieve kern van energie. Deze nummers moet en wil je live horen! Grunge leeft als nooit tevoren!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00