Home » Tjing Tjing – W2 Poppodium (Den Bosch)

Tjing Tjing – W2 Poppodium (Den Bosch)

door Maurice Tonies
168 views 4 minuten leestijd

tjingtjingVelen hebben het al geprobeerd, het doorgronden van de breinen van Andre Manuel en Roos Reebergen. Waar komen hun soms absurde vage teksten toch vandaan? Wie daar ondertussen het antwoord op heeft gevonden wordt opnieuw op de proef gesteld. De twee tekstschrijvers hebben hun krachten gebundeld en onder de naam Tjing Tjing bracht de gelegenheidsformatie onlangs het album Bang Zullen Ze Leven uit. Tjing Tjing gaat eenmalig op clubtour en Rockportaal mag dan ook bij hun show in Poppodium W2 niet ontbreken!
Aan het begin van de avond lijkt het in Den Bosch geen drukke avond te worden. Er staat maar een klein rijtje bezoekers te wachten om de zaal binnen te lopen. Gelukkig komt hier al redelijk snel verandering in, zodat velen het voorprogramma Tamino niet hoeven te missen. De singer-songwriter uit Antwerpen begeleidt zichzelf op gitaar en zingt duistere melancholische nummers. Hij wordt voorzien van een grauwe lichtshow die zijn optreden in de juiste sfeer brengt. Tussen de nummers door vertelt hij soms kort waar het nummer over gaat en stoeit wat met zijn pedalen. Ook is het wennen aan zijn kopstem die hij zo af en toe even opzet. Gaanderweg het optreden worden de nummers wat toegankelijker en geniet het publiek stilletjes van zijn kunsten. Qua stijl doet hij wat denken aan Jeff Buckley, maar ook zijn er invloeden van Belgische bands terug te horen. Vanuit Belgie is het nog maar een kleine stap naar Frankrijk en Tamino covert dan ook een nummer van Edith Piaf. Zo horen we een kunstenaar die tot van alles in staat is, maar nog zoekende is naar welke kant hij werkelijk uit gaat.
Vervolgens duiken we in de wereld van Tjing Tjing. Zonder een of andere intro komt de formatie het podium oplopen, waarbij frontman- en frontvrouwe het midden van het podium innemen. Er wordt afgetrapt met Wereldvreemd en de toeschouwers worden meteen getrakteerd op de geweldige teksten die Andre Manuel en Roos Reebergen samen hebben geschreven. Ze hebben de lachers op hun hand door de leuke teksten en de opzwepende muziek. Roos huppelt wat op het podium op en neer en zanger Andre bewijst ook prima gitaar te kunnen spelen. Hoewel beide artiesten zich ook prima kunnen vinden in de kleinkunst en ballads is het vandaag vrij pittig. Zo speelt de band een splijtende solo tijdens het nummer Junkie, die regelrecht de ziel raakt. Tjing Tjing is een complete band en dat zorgt voor een aangename variatie. Bij een show van Roosbeef zit de zangeres vaak achter haar piano en nu mag ze vrijuit bewegen. Het is niet haar eerste samenwerking, want ze bracht in het verleden al “De Speeldoos” uit, een samenwerking met De Staat-frontman Torre.
Ook het publiek heeft vandaag voluti de kans om te bewegen en als Tjing Tjing hun “hit” Ik Ben Het Weer speelt wordt er flink gedanst. Het nummer heeft wat aandacht gekregen in de media en is daardoor wat meer bekend. Vervolgens kondigt Andre Manuel aan dat het gedaan is met de dansbare muziek, maar dat valt best mee. De bezoekers in de W2 wagen met regelmaat een dansje en luisteren aandachtig naar de veelal grappige teksten en scherpe zinsnedes. Tjing Tjing speelt vanavond alleen maar de nummers die op het album staan en wie solo-nummers verwacht van Roos of Andre komt bedrogen uit. En dat is helemaal niet erg! Wat zet Tjing Tjing een geweldige show neer. Soms moet er even gespiekt worden op een blaadje om niet de mist in te gaan bij de teksten, zo nieuw is het allemaal.
Het nadeel van gelegenheidsformatie Tjing Tjing is dat er nog niet zo heel veel nummers samen zijn gemaakt. Na zo’n drie kwartier verlaat de groep het podium, maar dat pikt het publiek niet. Natuurlijk wordt er geschreeuwd om meer en als de bandleden nog maar amper in de coulissen staan komen ze alweer terug. Tjing Tjing speelt een geweldig toegift waarbij het vragen om een toegift op de hak wordt genomen. “Nog een liedje, nog een liedje” klinkt in het carnavaleske De Mensen Willen. Als afsluiter komt er alsnog een eigen nummer van Andre Manuel voorbij. Met een weergaloze versie van Kraaien komt aan de mooie avond in de W2 een eind….

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00