Home » Triggerfinger – 013 (Tilburg) 17/02/2018

Triggerfinger – 013 (Tilburg) 17/02/2018

door Maurice Tonies
165 views 4 minuten leestijd

De Belgische rockers van Triggerfinger zijn op tournee om hun nieuwe album Colossos te promoten. Een aantal optredens in Nederland mogen dan ook zeker niet ontbreken en na optredens in Nijmegen, Groningen en Utrecht is vandaag 013 in Tilburg aan de beurt. Wat hebben de heren, die sinds het toevoegen van gitarist Geoffrey niet meer met z’n drieën zijn allemaal te bieden?
Een grootse backdrop siert op de achtergrond van het podium en de introklanken schallen door de grote zaal in Tilburg. Onder luid gejuich betreden de heren het podium en trappen vandaag af met Upstairs Box, meteen een wapenfeit van het nieuwe album Colossos. Het publiek gaat meteen uit zijn dak en kijkt naar de kunsten van frontman Ruben Block. Het tempo ligt meteen vrij hoog en de heren gaan voluit en dat mag ook gezegd worden voor de nieuwe lichtshow die de mannen hebben meegenomen. Helaas is het geluid wel vrij hard, waardoor de zangpartijen moeilijk zijn te verstaan. Zo blijken de typerende uithalen van Ruben tijdens klassieker First Taste te worden overstemd door het overige muzikale geweld.
Het nieuwe bandlid Geoffrey lijkt ook steeds meer uit zijn schulp te komen. Tijdens eerdere shows stond hij nog wat verdekt opgesteld, nu is er ook voor hem een prominentere plek op het podium. Echter de vele blikken zijn toch op Ruben gericht, die met zijn karakteristieke gitaarspel en motoriek laat zien nog steeds een geweldenaar te zijn. Achter zijn drumkit is Mario Goossens praktisch altijd in vorm, maar helaas horen we hem te weinig. Heeft de techniek toch een beetje een offday? Soms lijkt ook de lichtshow wat te haperen en zijn de mannen wel verdacht lang in het donker aan het spelen en soms juist weer heel lang in fel licht. Triggerfinger laat zich niet van de wijs brengen en speelt ongehinderd door. De nieuwe songs lijken zich prima te mengen en met het nummer Perfect Match hebben ze zelfs een hit in handen. Deze zal dan ook niet snel meer worden overgeslagen.
Na ongeveer drie kwartier horen we ineens een veel beter zaalgeluid en eindelijk kunnen we volop genieten. We horen een show zoals die vanaf moment nul had mogen klinken en dat allemaal tijdens het heerlijke My Baby’s Got A Gun. Triggerfinger blijft zich alle jaren telkens wat vernieuwen en met het toevoegen van een extra gitarist blijkt er ook meer mogelijk. Zo horen we met regelmaat wat psychedelische riffs terugkomen, maar helaas pakken ze hier niet helemaal op door. Wat zou het mooi zijn om te horen of de heren hier ook goed mee uit de voeten kunnen. Richting het einde van de set mag een drumsolo natuurlijk niet ontbreken, maar Triggerfinger heeft hier iets nieuws op bedacht. Alle vier de mannen hebben een stok vast en samen beginnen aan een lange drumsolo, die eigenlijk net iets te lang duurt. Iedereen weet ondertussen wel welk nummer hierna volgt en het uitgerekte All This Dancin’ Around laat de 013 helemaal los gaan, waarna de titeltrack van het nieuwe album Colossos een prima afsluiter is van de reguliere set.
Het toegift begint met het rustige Afterglow, maar daar is het in 013 toch echt te rumoerig voor. Het publiek wil rocken en moet dan ook even geduld hebben. Zoals bekend is Triggerfinger bekend geworden door een cover van Lykke Li, maar deze cover prijkt niet op de setlist. Wel mogen de fans van RIhanna laten horen hoe ze Man Down kunnen meezingen op de versie van Triggerfinger en de oudere generatie in het publiek mag zich daarna melden voor Iggy Pop’s Funtime. Zo is er vanavond voor elk wat wils, maar stiekem missen we nog wel de oudere publieksfavorieten zoals een Is It en Let It RIde. Ach, je kan niet alles hebben en zo geldt dat misschien ook voor het geluid voor vanavond. De band blijft in ieder geval heerlijk op dreef en graag zien we de mannen op Paaspop graag weer de tent afbreken!
Met dank aan Jostijn Ligtvoet Fotografie voor het beschikbaar stellen van de foto’s.


 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00