Home » U.D.O. – De Nieuwe Nor (Heerlen) 18/12/2019

U.D.O. – De Nieuwe Nor (Heerlen) 18/12/2019

door Tasmara van Ballegooij - van Loon
298 views 3 minuten leestijd

Vandaag zijn we in Heerlen om het Duitse U.D.O. te gaan zien. De steelfactory tour is al een tijdje onderweg en ik ben heel benieuwd naar de show vanavond.
Het voorprogramma is Amalgama, een melodic rock band uit Rusland. Apart dat één van de bandleden opkomt met een Clownsmasker en een fles drank. Je zou bijna denken dat je een slipknot-achtige band te horen krijgt op deze manier. De band speel lekker. Het klinkt strak. Vocalist Vladislav Ivoylov stelt helaas wel wat teleur. Hij gaat leuk met het publiek om en zoekt echt de interactie op, maar zijn zang is geregeld niet zuiver. Na een set van 45 minuten dragen zij het stokje over aan U.D.O.
U.D.O. begint wat later dan gepland aan hun set. Het podium is prachtig aangekleed met een flinke fabriek look.Ventilatoren met verlichting, rookmachines en een gaaf drumrek. Tongue reaper is het eerste nummer waar ze mee aftrappen. De zaal staat erg vol en het publiek is ook erg enthousiast. Udo Dirkschneider is erg goed bij stem en gaat de interactie met het publiek aan. Udo wordt ondersteund door de backing vocals van vooral gitarist Andrey Smirnov en bassist Tilen Hudrap bij sommige nummers aangevuld door zowel gitarist Dee Dammers als drummer Sven Dirkschneider. Drummer Sven Dirkschneider doet geregeld leuke trucs met zijn drumsticks tijdens het drummen en maakt er echt een showtje van.
De muzikanten zetten een strakke muzikale basis neer en ze maken er met zijn allen een feestje van. Ze geniete zichtbaar van wat ze doen. Ook Udo geniet zichtbaar van de muziek tijdens de solo’s.
Er zijn veel gave gitaarsolo’s in de nummers verwerkt en dat zijn ook geregeld duo solo’s tussen beide gitaristen..Bij het nummer Independence Day laat Udo het publiek lekker mee schreeuwen in het intro en halverwege ook lekker meezingen. Na dit nummer volgt een solo van Andrey, die zet een heel mooie snelle solo neer. Na het nummer Rising High is het de beurt aan Dee voor een gitaarsolo en hij gebruikt hierbij een filmische backingtrack waardoor soms de solo een beetje wegvalt in de muziek.
Bij het nummer I Give as Good as I Get zetten Andrey en Tilen een knap staaltje cleane zang neer. Ze halen erg mooi de hoge noten. Na het nummer Timebomb volgt de drumsolo van Sven, deze is erg vet met een strakke dubbele bass. Ook daagt publiek uit om mee te schreeuwen. Vervolgens vraag hij aan Tilen om het podium op te komen en die begint zijn bassolo met een stukje Another one bites the dust. Ook hij laat het publiek meezingen en dat gebeurd wederom ook uit volle borst. Met One Heart One Soul sluiten ze de set af. Maar ze komen nog terug. Eerst gaan er een alarm af en gaan diverse rode zwaailichten in het podium aan. Ze brengen Man and Machine en They Want War. Maar dat is nog niet alles. Ze komen een tweede keer terug, deze keer start Udo alleen met Dee op het podium aan Break The Rules. Het echte laatste nummer van de set is Animal House.
Het was een geweldige show waar zowel publiek als band heel erg van genoten heeft.
Setlist: Tongue Reaper, Make the Move, Pain, The Wrong Side of Midnight, Metal Machine, Independence Day, Rose in the Desert, Vendetta,Rising High, In the Darkness, I Give as Good as I Get, Timebomb, Hungry and Angry, One Heart One Soul Encore: Man and Machine, They Want War Encore 2: Break the Rules, Animal House


 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00