Home » Valley Of The Sun – Electric Talons Of The Thunderhawk

Valley Of The Sun – Electric Talons Of The Thunderhawk

door Maurice van der Zalm
107 views 2 minuten leestijd

12 Jacket (3mm Spine) [GDOB-30H3-007}Dit trio uit Cincinnati bestaat sinds 2010 en heeft met de EP Twothousandten al een flinke voetstap achter gelaten in de muzikale klei. Hoewel er over de productie van de cd niets te klagen is, lijkt het mij een trio van: inpluggen en raggen/rammen maar ! De muziek op Electric Talons Of The Thunderhawk is een postgrunge/-stoner rock and roll mix met elementen uit de jaren zeventig.
Dat laatste element is meteen de start van de cd met het nummer Worn Teeth. De vervormde stem als intro is een voorbode van een log klinkend nummer dat nog relatief rustig van aard is. Het daaropvolgende As Earth And Moon kent een stevigere structuur en meer tempo, hoewel hier aardig afgewisseld wordt. Het tempo lijkt hier onevenredig aan de intensiteit van het nummer. Vooral het stemgeluid van Ryan Ferrier haalt hier regelmatig een spanning naar boven die in de instrumentale rustigere stukken groeit. Spannend om naar te luisteren. Hoewel Ryan soms als Chris Cornell klinkt, is dit in Maya weer helemaal niet te horen. Een vreemde eend in de bijt dit nummer. Gaat namelijk meer naar een nummer van Billy Idol. Met Nomads gaan we weer richting de jaren zeventig. Heerlijk hoe het basloopje van Ryan McAllister hier zo op de voorgrond klinkt. Het samenspel met de drumpartijen van Aaron Boyer stuwen het geheel machtig mooi naar voren. Kenmerkend van alle nummers is dat de gitaarriff een belangrijk onderdeel is in alle composities. Ook in The Message Is Get Down is dit overduidelijk aanwezig. Een soort AC/DC goes grunge-idee. Dat grunge-idee valt ook meteen op in het rustige Lazer Vision Intermession waar de geest van Alice In Chains de boventoon voert, zeker qua zangstijl, om met Within’ The Glare moeiteloos over te stappen naar het geluid van Soundgarden ten tijde van de onvolprezen cd Badmotorfinger. Temponummers zijn er zeker ook te vinden in The Sleeping Sand, Gunslinger en slotnummer Centuar Rodeo.
Valley Of The Sun is echt een powertrio dat diverse elementen uit de muziekgeschiedenis op een fraaie, spannende manier aan elkaar weet te lassen om van daaruit verrassende en originele composities te smeden die aanspreken. Zeker voor de grunge-/stonerliefhebbers (van weleer) een bijzondere cd die wel moet aanspreken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00