Home » Nightqueen – rEvolution

Nightqueen – rEvolution

door Edwin Knip
128 views 2 minuten leestijd

NightQueen hoes revolutionVoetstappen in het grind, een vriendelijke groet en een angstschreeuw van een vrouw. Gevolgd door een mes dat door vlees snijdt, een hysterische lach….The Hunter is weer actief. De tweede cd van het Belgische Nightqueen begint overdonderend, zangeres Keely Larreina  zingt met volle overtuiging over onze angsten voor het onbekende.
Bijgestaan door gitaristen Rex Zeco en Neil Gray, bassist Steven Steele. Love After Life gaat over een vrouw aan het graf van haar geliefde, met de gedachte om hem te volgen, zou er liefde zijn na het leven? Revolution roept op tot opstand, er moet een einde komen aan de corruptie en de hoge belastingen. Rain Of Blood And Fear doe onwillekeurig denken aan Iron Maiden’s Fear Of The Dark, althans het intro. Daarna krijgt het nummer toch een eigen sound.  Beyond The Gates Of Heaven, Scream In The Night, er is geen rustpuntje op deze cd. The Watcher gaat over het onheilspellende gevoel dat je door iemand gevolgd wordt, maar je weet niet wie. Is het iets slechts, of is het je beschermengel? Al met al een volwassen cd van een band die bezig is zichzelf op de kaart te zetten in de metal wereld. Zangeres Keely heeft een krachtige stem, maar bij de hogere tonen en complexere melodieen valt het een beetje tegen, dat bereik heeft ze (nog) niet. Op het muzikale vlak valt er niets aan te merken, dit klinkt naar meer. De band experimenteert met geluiden, zo horen we een Gregoriaans koor, marcherende soldaten en een kerk orgel in de diverse nummers voorbij komen.
En voor degene die twijfelt, luister naar het hoogtepunt van de cd, het slotnummer Queen Of The Night. De band gaat nog even een versnelling hoger, de energie spat er van af.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00