Home » Video van Eternal Struggle

Video van Eternal Struggle

door Maurice van der Zalm
168 views 1 minuten leestijd

Geregeld komen er video’s langs die vertrouwd klinken maar toch een frisse lentebries in zich hebben waardoor de metal hier een nieuwe impuls krijgt. Eternal Struggle uit Israël is zo’n band die dat voor elkaar krijgt. Ze weten invloeden uit de afgelopen twee à drie decennia in te bedden in hun eigen geluid en komen 4 juni met het album Year Of The Gun, via Upstate Records en Demons Run Amok, om dat te bewijzen.
Geboren en opgegroeid in een politieke brandhaard en een omgeving in het Midden-Oosten waar het soms een uitdaging is om te leven, heeft Eternal Struggle genoeg impulsen en invloeden om hun muziek kracht te geven en met hun teksten te vertellen over een overheid die zaken als corruptie racisme, oorlog voeren en onevenredig gewelddadig militairoptreden als gewoon ervaart. Een omgeving waar het begrip ‘mensenrechten’ soms ver te zoeken is.
Het gevoel zetten ze goed neer in hun wat agressieve en chaotische live-optredens. Na het debuut Breaking & Entering heeft de band de boodschap al mogen verkondigen op Wacken Open Air. Zie hier de registratie ervan: https://www.youtube.com/watch?v=SrMUD4hXV44
Van het nieuwe album is de single Manifesto/Point One van een video voorzien.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00