Home » Video's van Avatar, Chaosaint, Clint Lowery, Caligula's Horse, Metal-Aid en Emmure

Video's van Avatar, Chaosaint, Clint Lowery, Caligula's Horse, Metal-Aid en Emmure

door Maurice van der Zalm
173 views 3 minuten leestijd

Het zijn en blijven vreemde weken. Gelukkig zijn er in deze vreemde wereld waarin we ons momenteel bewegen nog een aantal zaken onveranderd en dat zijn nieuwe video’s de langskomen. Hier een kleine selectie.
Avatar
Avatar maakt zich op voor een nieuw hoofdstuk. De promo-activiteiten zijn alweer in volle gang en één van de onderdelen is de nieuwe (lyric)video van de band bij God Of Sick Dreams dat ook te vinden zal zijn op het nieuwe album Hunter Gatherer.

Caligula’s Horse
Het Australische collectief Caligula’s Horse bracht een maand geleden het album Rise Radiant uit. Een album dat liet horen dat de band topkwaliteit levert.
Bijna traditiegetrouw krijg je hier een episch stuk muziek waar je u tegen zegt waarin alle elementen uit het geluid van Caligula’s Horse naar voren komen en vergelijkingen met Opeth voorzichtig genoemd mogen worden. Melancholie, rust, kracht en gevoel kleuren het muzikale landschap van Rise Radiant en The Ascent sluit daarmee waardig een album af waarop Caligula’s Horse nogmaals laat horen dat zij de progressieve rock tot in de puntjes beheersen.” (Rockportaal)
Bij Oceanrise is nu een video geplaatst.

Chaosaint
Eveneens uit Australië komt Chaosaint volgende week de debuut EP In The Name Of uitbrengt. Groovemetal en hardrock worden verweven in het totale geluid dat de band neerzet. De band heeft voor de single Darkness Following een lyricvideo beschikbaar gesteld.
De band zegt zelf over de single: “It’s a song about how no matter how hard you try, your hardest and darkest emotions are always with you. You can run away, but your problems stay with you until you confront them or alternatively carry them your entire life.”

Brother Firetribe
Altijd lekker is de muziek van Brother Firetribe. Afkomstig van het vijfde album is enige tijd geleden al de video bij Night Drive online gezet.

Emmure
Bij SharpToneRecords levert Emmure binnenkort )26 juni’ het nieuwe album Hindsight af. De vierde offcièle single I´ve Scene God is nu van een video voorzien. Compromisloos vuurt de band de muziek op je af. Met Hindsight benadert Emmure de wereld op een meer positieve manier dan dat ze voorheen deden. Tekstueel dan, want muzikaal hakt het er nog steeds stevig in.

Clint Lowery
Zanger/gitarist Clint Lowery heeft de coronatijd benut door het opnemen van de EP Grief & Distance. Mede-oprichter van Sevendust heeft voor de EP drie nieuwe composities geschreven en aangevuld met twee akoestische versies van What’s The Matter en Kings, afkomstig van zijn solo-debuut. De video voor de single Distance was opgenomen tijdens de lockdown.
Clint: “This EP was my way to process the loss of my mother, and the hard hit and the uncertainty of my livelihood from the pandemic. I escaped into my basement and into the songwriting process…it never fails me”.

Metal-Aid festival
25 juli zal een keur aan bands uit binnen- en buitenland op een heus streamfestival langskomen. Juist in deze coronatijd is het goed dat iedereen in zijn achtertuin of thuis in de huiskamer zijn eigen festivalletje kan meemaken. Biertje, chippie, barbeque en vooral de boxen op vol volume om zo optimaal de middag en de avond door te komen. Dus nodig al je vrienden uit, smeer je goed in met zonnebrand en zet het bier koud voor Metal-Aid.

 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00