Home » Vierde track voor 7Tools

Vierde track voor 7Tools

door Maurice van der Zalm
145 views 2 minuten leestijd

Één zwaluw maakt nog geen zomer en één kerstbal maakt het nog niet tot een kerstfeest. Één goede metalcompositie maakt je dan ook nog niet een goede metalband, maar bij 7Tools blijkt het niet bij één goede compositie te blijven en hebben we ondertussen te maken met een ‘nieuwe’ sterke Nederlandse metalband die laat horen dat ze wel wat in huis hebben.
We hebben hier te maken met de vierde compositie in rij die in de afgelopen weken online zijn gezet. Met de eerste single The Monster In Me wisten ze de beestachtige energie om te zetten in een aanstekelijke compositie. In Let Us Unite viel meteen op hoe riffs en ritmes elkaar versterken en afwisselend met tempo wisten te spelen. In Coming Home werd er subtiel gewerkt met een ietwat ander geluid. Een geluid waarin ondergrondse spanning, melodie en kracht evolueerden in een evenwichtige compositie.
Shellshock is de vierde en laatste in de rij. Ondertussen herkenbaar ligt het accent dit keer meer op het instrumentale gedeelte en zet 7Tools een opzwepende basis neer waarin de afzonderlijke elementen schitteren en samenkomen in een strak geluid. De afwisseling zit in de zangpartijen die het tempo enigszins temperen en waarin de klank belangrijk is dan de woorden die gezongen worden. Dit keer is de zang dus weer meer geïntegreerd in het geheel wat de compositie een geheel nieuwe dimensie geeft in het geluid van 7Tools terwijl het toch allemaal sterk en vertrouwd klinkt.
7Tools is een band waar rekening mee gehouden moet worden. In metalland liggen er nog genoeg kansen en deze band verdient het om die kans te krijgen. Ben benieuwd wanneer we een heus album in handen krijgen. Ik ben er klaar voor. Let’s Coming Home so we can unite and Shock the Monster In Me.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00