Home » Walter Trout – 013 (Tilburg) 03/11/2016

Walter Trout – 013 (Tilburg) 03/11/2016

door Patrick Spruytenburg
177 views 2 minuten leestijd

Vanavond staat niemand minder dan blues legende Walter Trout in een uitverkochte 013. Toch is de aanblik van deze uitverkochte zaal anders dan ik gewend ben: het is een seated show, en de gehele benedenverdieping is gevuld met stoelen, wat de bezoekers gelegenheid biedt om deze avond relaxed, wellicht zelfs heerlijk onderuitgezakt, te beleven.
walter-trout-foto-patrick-spruytenburg-009Er is vanavond geen voorprogramma. Naast verassing / kans om het publiek met een extra band te vermaken is de functie van support act ook om een uitverkochte zaal de kans te geven zich relaxed te kunnen vullen. Dit wordt vanavond gecompenseerd door de deuren reeds anderhalf uur van te voren te openen. Toch is er van enig gedrang geen sprake. Sterker: als ik aankom is er geen rij te bekennen, de ingangscontrole kan de rustige aanwas aan bezoekers met gemak aan.
Binnen hangt een lekker sfeertje: met staat lekker onder het genot van een drankje een beetje bij te kletsen of zit al klaar op een plekje in de zaal. De zaalverlichting is niet alleen op het podium gericht, maar ook op het publiek en de muren. Echt ‘intiem’ is een zaal met een capaciteit van 3000 bezoekers niet te noemen, maar er hangt toch een sfeertje van een lekker knusse muziekclub.
walter-trout-foto-patrick-spruytenburg-017Het podium ziet er clean en opgeruimd uit, en de opkomst van de band is zonder enige poespas. Het is al snel duidelijk dat het een pretentieloze avond gaat worden voor wat betreft de show. Geen gekke uitspattingen maar een lekker rechttoe rechtaan optreden. Maar wat voor een: Walter doet binnen no-time z’n eer van blues legende aan, het gitaarspel van deze gitaar virtuoos blijft van ongekende hoogte. Ook het ogenschijnlijke gemak waarmee hij z’n gitaar bespeeld is een genot voor het oog. Met uiteraard ook de nodige credits voor de mensen om ‘m heen: geen enkele goede band bestaat uit een goede frontman alleen.
Nummers worden met wat korte anekdotes aan elkaar gepraat, waarbij uiteraard de reden voor z’n laatste album Battle Scars niet overgeslagen wordt. Open en persoonlijk praat Walter over z’n operatie, hoe hij dat ervaren heeft en wat voor impact het op z’n leven heeft gehad. Met name dit zorgt er voor dat het geen standaard optreden is waarbij een setlist routinematig afgewerkt wordt. Deze persoonlijke boodschap maakt het een heel persoonlijk optreden met de nodige kippenvel momentjes!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00