Home » Warmrain – Here Comes The Rain Again

Warmrain – Here Comes The Rain Again

221 views 2 minuten leestijd

Warmrain is een vierkoppige progressieve rockband uit Engeland die bestaat uit Leon Russell (gitaar, zang), Simon Bradshaw (basgitaar), Matthew Lerwill (gitaar) en Craig Blundell (drums). Ondanks dat de groep al wat jaartjes bestaat en vanaf 2011 wat ep’s heeft uitgebracht, opereerden ze kennelijk altijd onder mijn radar. Van de bandleden is alleen Craig Blundell een bekende naam vanwege zijn werk voor onder meer Steven Wilson en Steve Hackett.
Als ‘teaser’ voor het op 7 juni 2019 uit te brengen debuut dubbelalbum Back Above The Clouds brengt Warmrain de ep Here Comes The Rain Again uit. Wat eigenlijk gewoon een single is. Maar wel een leuke. Het titelnummer Here Comes The Rain is een cover van het gelijknamige nummer van The Eurythmics. Warmrain heeft hier een prachtige versie van gemaakt en overgoten met een Pink Floyd-achtig sausje. Ik ben doorgaans geen grote liefhebber van covers, maar deze mag er absoluut zijn.
De overige drie nummers, Shadow-Line Paradigm, Keep Going en Clock Watching, zijn stemmige, voornamelijk rustige proggy pop songs met invloeden van Pink Floyd. Ze doen verder bij vlagen denken aan Blackfield en Porcupine Tree. En wat betreft de soms broeierige sfeer ook aan Antimatter.
Je kunt stellen dat de muziek van Warmrain aanvoelt als een warm bad of een verfrissend zomerbuitje. Deze ep is een leuke opwarmer voor het lijvige debuutalbum wat ons te wachten staat.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00