Home » We Ghosts – LOLA (Groningen) 05/03/2018

We Ghosts – LOLA (Groningen) 05/03/2018

door Rob Jacquet
179 views 5 minuten leestijd

Wat krijg je als een Zweedse zangeres/ gitariste (Gotenborg) die op 11 jarige leeftijd les krijgt van een operazangeres (Monica Janner) samenvoegt met een uit Engeland afkomstige Django Reinhardtachtige multi-instrumentale gitarist met een kenmerkend geluid? Inderdaad….We Ghosts. 

Ik heb het over het Engels/ Zweeds zangduo bestaande uit Jenny Woodall (J.J. Woodall) en John Woodall die vooral in Engeland en Scandinavië succesvol zijn op festivals en met name in Engeland veel op de radio zijn te horen. 

Als opstap naar hun tour door Zweden, maakte ze vandaag alvast de oversteek naar het vaste land van Europa om bij de huisfotograaf van LOLA (Eddy) te overnachten. En wat doe je als je toch ‘s avonds in Groningen bent? Inderdaad, je regelt even een optreden. Hun allereerste in Nederland! 

Ondanks het feit dat LOLA ‘s maandags gesloten is, was men bereid om voor dit optreden de deuren te openen. LOLA Groningen is (ofschoon ze al een aantal jaar bestaan) één van nieuwe kleine bars die Groningen rijk is. Wat opvalt is hun afwisselende muziekkeuzes. Hebben de meeste bars (toch steeds) eenzelfde soort muziekgenre, bij LOLA kan je elke week een totaal andere band verwachten. Niet alleen uit Nederland (waar afgelopen weekend nog de Afterpartees optraden) maar ook uit Australië, de V.S., Engeland en Canada waar onlangs folk/ soul singer songwriter Kelly Sloan een leuk optreden gaf. 

In dit genre kan ook We Ghosts worden geplaatst en is het rond 20.30 uur gezellig druk en kneus als We Ghosts begint. Ze zetten direct vol in met uptempo-nummers en zien zo’n 30 toeschouwers twee uitstekende gitaristen die laten zien waarom ze aan de overkant van de Noordzee zo populair zijn.  

We Ghosts heeft inmiddels drie albums uitgebracht, waarvan Blue Wave in oktober 2017 uitkwam en uiteraard nummers van werden gespeeld. Hun sound komt goed over, is meerstemmig harmonieus en met twee gitaren plus alle technische (hulp)middelen inclusief drumbase, lijkt het net of er een complete band staat te spelen. De aanwezigen genieten zichtbaar en als Jenny met haar bereik van 4 octaven flink maar niet hinderlijk uithaalt, krijgt ze soms spontaan applaus. Het optreden is kneus en intiem en past precies bij de ambiance van de locatie.

Veel nummers zijn onbekend maar ze spelen ook een enkele cover van onder andere het T-Rex nummer Children Of The Revolution en het prachtige Summertime (Billie Holiday), solo gezongen door Jenny waar de zaal even doodstil van wordt..  

Hun onbekende single Oh Theresa is een leuk, commercieel nummer om te horen en Seeds is ook een nummer waar je lekker op de bank naar kan luisteren. Beetje Rock & Roll bij Mr. Clean en verder een mengeling van pop, blues en jazzy muziek waarvan het nummer We Ghosts een kippenvel moment is en in de Nederlandse top 40 niet zal misstaan. 

Samengevat, We Ghosts is een leuk en goed zangduo dat op de (kleine) festivals en poppodia goed uit de voeten kan. Plannen zijn er om in de zomer nogmaals naar Nederland te komen voor wat optredens. Een slaapplek in Groningen hebben ze in ieder geval (bij de huisfotograaf van LOLA). Hun optreden en hun sound en vele optredens in Engeland en Zweden laten zien dat Nederland eigenlijk niet kan achterblijven. 

Eens zullen we meer van hun horen en ik hoop deze zomer al.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00