Home » Weapon – New Clear Power

Weapon – New Clear Power

door Xander Pas
1,2K views 2 minuten leestijd

De New Wave of British Heavy Metal heeft een hoop van mijn favoriete bands met zich meegebracht. Veel van die bands zijn misschien nooit zo bekend geworden als Iron Maiden of Saxon, echter hebben een hoop van die bands een loyale groep fans die soms jaren hebben moeten wachten op een nieuw album. Een van die bands is Weapon. Deze band uit London bracht in 1980 slechts één single uit en liet in 2003 weer van zich horen met het album Set the Stage Alight, wat in 1980 al opgenomen was.

Het eerste album met nieuw materiaal was Rising from the Ashes uit 2014. New Clear Power is het derde album met nieuw materiaal wat Weapon sindsdien heeft uitgebracht. Het vorige album beviel me erg goed en schepte hoge verwachtingen voor dit album. Weapon is met de jaren alsmaar beter geworden en de vocalen van Danny Hynes klinken nog altijd erg goed. De band klinkt fris en energiek. Een aantal van de metal bands uit deze periode zijn er qua songwriting ook erg op vooruit gegaan, nu zat dat bij Weapon eigenlijk altijd wel goed en hebben ze met dit album wederom bewezen dat ze een van de belangrijkste bands uit de Britse metal scene zijn.

Dit album kent veel hoogtepunten. Zo is Take it or Leave it een energiek nummer wat perfect voor een live set zou zijn. Hetzelfde kan gezegd worden over In For the Kill. Bij voorbaat dacht ik dat dit een cover zou zijn van het welbekende Budgie nummer. Dit bleek echter een energiek Weapon nummer te zijn met het klassieke NWOBHM geluid in een fris jasje.

Dit album is een van de voorbeelden dat sommige bands met de jaren alsmaar beter worden. Een aanrader is het zeker. Ondanks dat niet alle nummers even goed gemixt zijn, maken de vocalen van Danny Hynes in combinatie met een fijne groep muzikanten dat meer dan goed. Dit is een album met stuk voor stuk fantastische nummers. Een van de hoogtepunten die metal dit jaar zal brengen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00