Home » Even bijpraten met Lena Scissorhands (Infected Rain)

Even bijpraten met Lena Scissorhands (Infected Rain)

door Jochem van der Steen
5,K views 3 minuten leestijd

Ik sprak Lena Scissorhands, frontvrouw van Infected Rain al eerder toen hun nieuwe album uitkwam. Aangezien we beiden op Graspop aanwezig waren dit jaar vonden we het leuk heel even bij te praten backstage.

Hoe ging het optreden?

We hadden wat technische issues, maar verder ging het prima. Er is geen tijd voor een normale soundcheck bij festivals zoals bij clubshows. De changeover is ook heel snel. Maar het publiek was geweldig. Iedereen op Graspop is ook heel vriendelijk. Toen we ontdekten dat we een andere band mochten vervangen waren we echt heel blij. Op Graspop optreden is een mijlpaal voor elke band. Het was wel heel heet, maar we waren okay en hebben gewoon het zweet zoveel mogelijk genegeerd.

Hoe stellen jullie de setlist samen?

Het ligt er aan hoeveel tijd we krijgen van het festival. We weten wel welke nummers het publiek het liefste hoort. We kiezen dan een beetje uit wat zij het leukste vinden en wat we zelf leuk vinden om te spelen. We proberen daar een mooie balans in te vinden.

Dit is onderdeel van een vrij lange tour.

Ja, we eindigen 21 september. Ik weet niet meer zeker wanneer we zijn begonnen, tussen de shows door hebben we nog wat gefilmd en opgenomen, maar ik geloof dat het ergens in mei was.

Zelf woon je nu in Las Vegas, de rest in andere landen. Maakt dat touren niet duur?

We hebben een nieuwe bassist, zij komt uit Italië en is echt geweldig. De rest van de band woont in Moldavië. Maar waar je ook woont, de kosten van touren zijn altijd hoog. For de lente en herfst huren we een nightliner samen met een andere band. Voor de zomer rijden we zelf in een busje.

Waar geef je de voorkeur aan, festivals of clubshows?

Festivals zijn geweldig, groot en krachtig maar clubshows zijn dan weer gezellig en intiem. Dus ze hebben beiden wel wat.

Je bent veganist. Is het moeilijk om vegan te eten tijdens een tour?

Het is tegenwoordig heel makkelijk. Gelukkig maar. Ik ben sinds een jaar of acht veganist en heb meer energie nu dan toen ik twintig was. Ik kook ook graag en momenteel ben ik aan het experimenteren met Mexicaans eten. Ik heb als cadeau lavakorrels gekregen waarmee je gerechten kunt prepareren als salsa en guacamole.

Wat kunnen we nog verwachten van jullie op korte termijn?

Na een korte pauze vervolgens we onze tour in Roemenië. Daarnaast zijn we bezig met het nieuwe album. We gaan binnenkort daar nog wat videos voor opnemen. Ik heb de vocalen al opgenomen. Begin volgend jaar zal het nieuwe album uitkomen bij Napalm Records. Het zal erg fris klinken.

Foto’s: Ton Dekkers (Interdependent Photos)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00