Home » Wende – 013 (Tilburg) 09/11/2018

Wende – 013 (Tilburg) 09/11/2018

door Maurice Tonies
269 views 2 minuten leestijd

Wende Snijders mag men wel een muzikale duizendpoot noemen. De zangeres zit al ruim vijftien jaar in het vak en haar fans hebben in de loop der jaren al heel wat verschillende stijlen te horen gekregen. Ze schuwt de hokjes niet en heeft inmiddels bewezen heel wat in haar mars te hebben. Haar meest recente album Mens leverde haar lovende recensies op. Mag Wende na haar optreden in 013 ook op een lovende recensie van Rockportaal rekenen?
Al snel blijkt dat Wende het publiek niet alleen aan het begin van de set bij de strot grijpt. Nee, deze dame heeft behoorlijk wat in haar mars. Doordat haar nieuwe album Mens geheel in het Nederlands is komen de teksten nog harder binnen. De teksten geven stof tot nadenken en tussen haar nummers door geeft ze graag wat uitleg over waar haar nummers over gaan. Een van de nummers van het album Mens is geschreven door wijlen Joost Zwagerman en met Voor Alles sleepte ze de Annie M.G. Schmidt-prijs binnen. Natuurlijk mag dit nummer niet ontbreken en de Jupilerzaal is behoorlijk onder de indruk. Het zit dan ook echt in de teksten vanavond die de toeschouwers regelrecht raken. Zo ook tijdens de uitvoering van Vrij Me, waarbij ze zittend achter de toetsen kippenvel door de muisstille zaal laat gaan. Slechts het vallen van een paar munten in een muntenautomaat doorbreekt de stilte, voor de rest hoort men helemaal niets, een unicum in 013.
Wende laat dan ook horen dat haar ruime vijftien jaren ervaring op het podium rijkelijk worden uitbetaald. Of ze nu in het Engels, Frans of Nederlands zingt, je gelooft haar op haar woord. De dame heeft wat te vertellen en vanavond roept ze ook op om een nieuw volkslied te initiëren. Nou ja, eigenlijk twee zelfs. Het publiek is het daar wel mee eens en zingt graag mee op Mens Durf Te Leven en Als De Liefde Niet Bestond, twee pareltjes uit de Nederlandse pophistorie. Wende eert dan ook haar muzikale helden en wij als publiek, wij zijn zeer vereerd met de kunsten van Wende en hopen haar in de toekomst nogmaals te mogen aanschouwen. Wat een schitterend Mens!
Foto’s door Marc Koetse – Rockportaal.nl


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00