Home » Wende – De Pul (Uden) 20/04/2023

Wende – De Pul (Uden) 20/04/2023

door Maurice Tonies
1,9K views 5 minuten leestijd

Na het grote succes van haar shows Mens en De Wildernis keert zangeres Wende wederom terug naar De Pul in Uden, waar ze tijdens de vorige tours in 2019 en 2022 ook al te zien was. Wende Snijders heeft met het omarmen van de Nederlandse taal een nieuwe schare fans voor zich gewonnen en overal zijn de optredens van Wende uitverkocht. Ook vandaag in Uden is er geen kaartje meer te koop. Iedereen wil getuige zijn van de try-out van haar nieuwe voorstelling Sterrenlopen.

De Pul is de plek waar het vandaag allemaal moet gaan gebeuren en langzaam druppelt de zaal in Uden helemaal vol. Ondertussen horen we ervaringen van eerdere optredens van Wende en zijn de blikken al gericht op het podium, waar we aan de opstelling kunnen opmaken dat we ongeveer eenzelfde opstelling zien zoals we bij de Mens-tour hebben gezien. Rond de klok van half negen zien we dat we hierin gelijk hebben en zien we hoe Wende op gitaar de aandacht meteen op zich eist. Iedereen kijkt aandachtig en ziet dat we te maken hebben met een dame in topvorm. Zijn we eigenlijk wel echt getuige van een try-out?

Wende speelt vandaag een set met een aantal nieuwe nummers, maar ook horen we publieksfavorieten van eerdere tours voorbij komen. Zo passeert Deze Gin heel snel, evenals Buenos Aires en Heb Ik Dat Nodig. Het publiek horen we al zachtjes meezingen en zo nu en dan ritmisch meebewegen en dat zou niet de laatste keer zijn vanavond. Tijdens haar indrukwekkende tour met De Wildernis kwamen al een aantal nieuwe liedjes voorbij en deze blijken perfect met het oudere materiaal te mengen. De Nederlandse Taal ligt Wende enorm goed en met hulp van diverse grote namen is aan heel veel nieuwe nummers gesleuteld. Een goed liedje schrijven is één, een goed liedje kunnen performen is een heel andere tak van sport en laat daar nu Wende subliem in zijn. Ze tiert, ze gromt, ze danst, ze is het absolute podiumdier wat wij zo graag willen zien. Ze zingt loepzuiver, kijkt haar publiek indringend aan, neemt iedereen mee op haar trip en wisselt dit vervolgens regelmatig af met een grote glimlach. Ze heeft het enorm goed naar haar zin op het podium van De Pul.

Alles wordt dan ook uit de kast gehaald tijdens deze try-out. Zo is er een lichtshow waar je U tegen zegt en dit komt vooral goed ten uiting in de hardere en snellere nummers waarop Wende zich compleet mag laten gaan. We zien een topartieste over het podium dansen en werkelijk alles geven. Even zou het podium een fragment van een flinke discotheek kunnen zijn, flitsende lampen,  harde beats en een danseres die helemaal in haar element is., Deze energie heeft ook een positieve uitwerking op haar publiek wat alleen maar kan blijven juichen. Wende trakteert haar publiek tijdens deze allereerste Sterrenlopen-tryout op een grootse show en de momenten om adem te happen zijn schaars. Tijdens een van die pauzes roept een dame uit het publiek dat ze heel mooi vindt en vervolgens lijkt Wende geraakt. Wende vertelt hoe fijn het is om in De Pul de te hebben mogen repeteren en hoe spannend het is om deze show te doen, maar ook hoe lekker het is. Het voelt zoals gaan zwemmen en dat je tenen voor het eerst weer het water raken. Even is het dan wennen en daarna voelt het heerlijk.

Ook vertelt ze over het feit dat niet alles in haar muziek zo grauw en gemeen hoeft over te komen. Soms heb je gewoon even een knuffel nodig, net zoals een karakter uit de film The Secret Life Of Pets, waarbij ze het niet schuwt om gewoon het einde te verklappen. Stiekem is Wende ook gewoon zo’n podiumdier wat maar al te graag even alle registers opentrekt, maar ook gewoon even die knuffel zoekt en dat in een kleiner liedje weer heel mooi weet te verpakken. Haar glimlach nadat iedereen in Het Is Genoeg het refrein uit volle borst meezingt zegt dan ook heel veel, het is geven en nemen in De Pul vanavond, publiek en artiest zijn samen èèn.

Het publiek heeft dan ook kunnen genieten van de vele kanten van Wende. Ook komt met Au Suivant nog een oudje van weleer voorbij, maar de focus ligt echt op het latere werk. Samen met haar band maken ze er een fantastische avond van, wat is Wende toch omringd door een geweldige muzikanten. Zij zorgen ervoor dat de zangeres zich vrijuit kan bewegen over het podium en haar van de mooiste klanken voorziet. Sterrenlopen belooft dan ook weer een hele mooie show te worden, waarbij een aantal favorieten weer terugkomen, maar er ook weer heel wat nieuws op het menu staat. De Pul is vanavond bijna anderhalf uur in de greep geweest van Wende en hoe deze show er in de toekomst uit gaat zien is nog onbekend. In oktober gaat de Sterrenlopen-tour pas echt van start en wie weet duiken wij van Rockportaal ook wel weer ergens op…

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00