Home » Wolfmother – 013 (Tilburg) 25/07/2018

Wolfmother – 013 (Tilburg) 25/07/2018

door Maurice Tonies
334 views 4 minuten leestijd

Wolfmother is weer in het land. De formatie rondom zanger Andrew Stockdale is de afgelopen jaren wel vaker in ons land te zien geweest en keer op keer hebben de mannen from down under de zalen en festivals op zijn kop gezet. Wat hebben ze vandaag te bieden aan de grote zaal van 013? Er is geen nieuw album uit en ook lijkt dit voorlopig nog niet op de planning te staan. Gaan we simpelweg weer voor de bijl voor de klassiekers? Terwijl de mussen van het dak vallen en de Tilburgse Kermis is losgebarsten melden wij ons bij de kassa van 013.
Bij binnenkomst in de grote zaal blijkt dat de 013 niet hoeft te klagen over de belangstelling. De liefhebbers van de jaren ’70 rock zijn massaal aanwezig en zien hoe voorprogramma Paceshifters het podium komt oplopen. Het trio uit Wijhe bestormt al zo’n 10 jaar de diverse bühnes en deze jongens ademen letterlijk rock ’n roll. Een paar jaar geleden coverden ze op perfecte wijze Nirvana en ook vandaag horen we veel invloeden uit de rock van de jaren ’90. De gebroeders Dokman lijken perfect op elkaar ingespeeld en hun gortdroge stemgeluid past precies bij hun sound. De heren weten wel hoe ze gewapend met hun gitaren de zaal in hun achterzak kunnen plaatsen. Rockportaal zag de Paceshifters al vaker de tent afbreken, maar niet eerder hoorden we dat drummer Jesper Albers ook een geweldig stemgeluid had. Wat speelt de band een uitstekende cover van The Who’s Baba O’Riley, waarbij de drummer zowel de zang op zich neemt en ook blijft doordrummen. Ook de eigen nummers mogen er weer zijn en wat is het een lust voor het oog om te zien hoe deze band met plezier op het podium staat. De heren halen dan ook alles uit de kast om als supportact de zaal op te warmen.
En opgewarmd is de 013! Een zaal kan nog zo’n goede airco hebben, de warmte van zoveel bezoekers laat zich lastig koelen. Wolfmother mag zich dan ook in een warm bad wanen als de rockers Victorious inzetten. De titeltrack van het laatste album staat als een huis en meteen zijn de blikken gericht op Andrew Stockdale, de zanger met de grootse haardos. De klok staat op rock en Wolfmother is begonnen aan een foutloze set. De setlist telt geen verrassingen, maar wat is het heerlijk om nummers zoals New Moon Rising en meebruller Woman door de 013 te horen schallen. De vuisten gaan de lucht in, maar ook schromen de bezoekers het niet om een moshpit te maken voor het podium. Het spelen van de hit Woman blijkt slechts een goede opwarmer, want de versie van White Unicorn die men daarna inzet is eigenlijk vele malen mooier dan de hit waarmee we de band in  2006 leerden kennen. Overigens zijn Woman en White Unicorn niet de enige nummers van het debuutalbum  die we te horen krijgen. Het materiaal van debuutalbum Wolfmother is rijkelijk aanwezig en de fans zijn de teksten dan ook niet vergeten. Woord voor woord wordt er meegezongen en stiekem zijn er heel wat goede gitaristen aanwezig in de 013, mits we de air-guitar-solo’s moeten geloven. De sfeer zit er dan ook goed in en af en toe dwarrelt er zelfs een crowdsurfer over de menigte.
Dat de band van het nieuwe album bijna niets speelt en ook de recente single Freedom Is Mine voor lief neemt wordt door het publiek niet als een gemiste kans gezien. De menigte hoort graag de oude hits en ziet hoe de band uit Australië deze op grootse wijze voortbrengt. Andrew Stockdale staat met een grootse glimlach op het podium en bedankt de Tilburgians voor de grote opkomst. “Ook zijn de bezoekers in 013 natuurlijk een veel beter publiek dan in Amsterdam”, de band stond de dag ervoor in de Melkweg. Of dit een gespeelde act is weten we niet, maar we zien in ieder geval een band die er vol voor gaat en ons niet voor de gek houdt, het viertal heeft er echt zin in. Het is dan ook lekker losgaan op de jaren ’70 rock en nummers zoals Pyramid en Dimension vervelen simpelweg nooit.
Als dan ook de band het podium verlaat en de fotograaf van dienst de taak krijgt om te vragen of het publiek nog meer wil is het antwoord hierop volmondig ja. De fans missen eigenlijk nog één bekend nummer en dat mag niet ontbreken tijdens deze show. Voor een laatste maal mag Tilburg volkomen uit hun dak gaan en zit het optreden na Joker & The Thief er echt op. Zelfs zonder nieuwe wapenfeiten lukt het Wolfmother om de 013 voor zich te winnen, maar een volgende keer zouden een paar nieuwe tracks niet misstaan!
Foto’s door Patrick Spruytenburg – Rockportaal.nl


 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00