Home » Xilla komt met mooie video bij Burning Sky

Xilla komt met mooie video bij Burning Sky

door Maurice van der Zalm
176 views 1 minuten leestijd

Eind maart bracht het Engelse Xilla het album Distant Minds uit. Een album dat een gevarieerd geluid horen dat binnen de (melancholische) rock ligt en elementen uit de jaren negentig van Alice In Chains en Temple Of The Dog verweeft met het eigen geluid. Het stemgeluid van Leigh Oates (Rise Addiction, Order Of Voices) is daar mede debet aan.
Ik geloof wel in toeval. Hoewel ik tot op heden ieder album met Leigh Oates waardeer, lijkt het toeval dat hij mooie muziek maakt niet geheel toevallig. Distant Minds is een gevarieerd album vol melancholiek en licht progressieve elementen die weten te boeien.” (Rockportaal)
Feit blijft dat het album sinds de release regelmatig voorbij komt in mijn huiskamer omdat het gewoon op-en-top genieten blijft. Van het album is nu Burning Sky voorzien van een video. De compositie behoort tot de meer melancholische kant van het album. Een compositie die vanuit een rustieke sfeer aan kracht wint en mooi opgebouwd zijn weg weet te vinden en waarin zanger Leigh Oates mag laten horen waarom hij de perfecte zanger is voor deze band.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00