Home » 18 Miles – Melkweg (Amsterdam) 7 april 2017

18 Miles – Melkweg (Amsterdam) 7 april 2017

door pim@rockportaal.nl
135 views 2 minuten leestijd


Het porseleinen omhulsel dat je zo wanhopig voor de buitenwereld in stand probeert te houden, wordt aan gruzelementen geslagen door pure positieve energie totdat alleen je pure ik overblijft. Zo kun je een live performance van de Noord Hollandse hardcore band 18 Miles het best omschrijven. Therapie die wel werkt. En ze hadden vrijdag een heleboel cliënten, want de Melkweg Upstairszaal was uitverkocht! Een groter compliment kun je als band niet krijgen.
Reden voor dit feestje is de net verschenen EP The Grey, het vervolg op Revive uit 2015. De clip van het geweldige Theatre zorgde al voor onrust, maar het zijn vooral de clips op Facebook die echt laten zien wat voor energie deze band schept tijdens een concert. Moshpits, circle pits, gespring, geheadbang, ze krijgen alles voor elkaar.
Of we dat vanavond ook te zien krijgen? Tuurlijk. Als het licht uitgaat, horen we gitaarfeedback en daarna de bekende riff van openingsnummer Cursed dat opgevolgd wordt door het snelle Run; Wil je iets doen in je leven? Doe dat dan, zorg ervoor dat het lukt. De band speelt strak; gitaristen Jelmer en Mick spelen venijnig hun riffs en nieuwe bassist Keith Dick geeft met zijn verschijning en basgeluid een stonerrandje mee aan de hardcore avond. Justin drumt elk gaatje dicht en zorgt voor de grooves en de geniale breaks. De meeste aandacht gaat  naar frontman Daan. Met zijn microfoon die met liefde aan het publiek wordt uitgeleend is hij de spil van de band. Zijn schreeuw en zijn lyrics komen uit het diepst van zijn ziel in nummers als Revive, Bloom, Vulture en zelfs in het wat melodieuzer nummer als Set Free hoor je dat hij van alle markten thuis is. Een praatje tussen de nummers door leert dat hij ook zijn demonen heeft. De nieuwe plaat heet niet voor niets The Grey en de vraag is blijf je hangen in The Grey of ga je verder? Het verleden krijgt een kleine groet met het nummer Pushing Forward van het debuut Darker Times, maar 18 Miles gaat verder en ze zijn nu verder dan ooit. Het publiek crowdsurft, headbangt en even is iedereen uit The Grey, dankzij 18 Miles.
Een uitverkochte kleine zaal is geweldig. Mocht 18 Miles zulke platen als Revive en The Grey blijven maken dan kunnen ze heel snel de grote zaal overnemen.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00