Home » Abysmal Grief – Strange Rites Of Evil

Abysmal Grief – Strange Rites Of Evil

door Edwin Knip
72 views 2 minuten leestijd

AbysmalGrief-CoverDoom metal band Abysmal Grief is opgestaan uit het graf en komt met de vierde officiële langspeler om het twintigjarig bestaan te vieren.
De bandleden hebben zich zelf mooie namen aangemeten, passend bij de sfeer en mystiek rond de band. Zanger/toetsenist Labes C. Necrothytus weet de luisteraar te boeien met zijn rauwe stem en uithalen die rechtstreeks uit de onderwereld lijken te komen. De andere bandleden op dit album zijn gitarist Regen Graves, bassist Lord Alastair en drummer Lord Of Fog (echte naam Fabio Triggiani).  Sferisch kerkgezang opent het album waarna al snel de donkere dreigende akkoorden het nummer verjagen en de metamorfose naar een dreigend metal nummer is gemaakt. Ruim tien minuten duurt Nomen Omen, constant dreigend, somber en donker. Een non-stop repeterende gitaar voert de overhand in Cemetery. De teksten op dit album zijn sterk geïnspireerd door alles rondom de Rooms Katholieke kerk en het grote bijgeloof vanuit geboorteland Italië. Ook hier draait alles vooral om de dood.
Child Of Darkness laat een onheilspellende zangstem horen en klinkt zo al behoorlijk dreigender dan het origineel van Bedemon uit de jaren zeventig. Pas in 2005 kwam de originele versie op de markt, maar deze klinkt nu bijna lief, vergeleken met de versie van Abysmal Grief. Dressed In Black Cloaks is de ultieme afsluiter. Mystiek en ingetogen klinkt het aan het begin, waarna het al snel uitgroeit tot een dertien minuten durend monster. In het nummer klinkt de gitaar minder zwaar, maar de dreiging die van zanger Labes C. Necrothytus afkomt is er niet minder om. Aan het eind gaat het tempo nog even flink omhoog. Dit is een sterk nummer en had nog wel langer mogen duren.
Dit album is een ultieme advertentie voor de komende Europese Lords Of Dark Sound toer die in april zal starten, samen met Epitaph. Na beluistering van dit album kan er geen sprake meer zijn van twijfel, deze band wil je live zien!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00