Home » Oscar And The Wolf – Effenaar (Eindhoven) 15/01/2016

Oscar And The Wolf – Effenaar (Eindhoven) 15/01/2016

door Maurice Tonies
258 views 4 minuten leestijd

Na Triggerfinger, Selah Sue, Gotye en Stromae is het weer raak! Onze Zuiderburen komen wederom met een act op de proppen die ons hele land heeft weten te veroveren. Werkelijk alle festivals zijn op zijn kop gezet en lovende recensies stapelden elkaar snel op. Dit geldt ook voor hun album Entity, wat hoog in de jaarlijsten terecht kwam. Vanavond valt het doek voor de huidige clubtour en de daar wil iedereen bij zijn! De Effenaar in Eindhoven is dan ook al weken uitverkocht!
bazart - foto patrick - 004Als voorprogramma Bazart aftrapt is de zaal nog niet helemaal gevuld, maar hier zal snel verandering in komen. Indiepop klinkt door de grote zaal en warempel, de Vlamingen blijken in het Nederlandse te zingen. Hun sound past prima bij het hoofdprogramma, maar ergens blijkt de afstand tussen podium en publiek, wat eigenlijk maar een fotopit betreft rijkelijk groot. Aan het begin van de set luistert men nog aandachtig, maar is het soms moeilijk om de teksten te volgen van het gezelschap. Qua podiumpresentatie gebeurt er ook niet heel veel, waardoor het helaas een behoorlijk vlakke performance blijft. Bazart waagt zich nog aan een cover, maar Sterrenstof van de Jeugd Van Tegenwoordig blijkt toch een treetje te hoog om indruk te maken. Oscar And The Wolf weet daarentegen wel hoe je indruk kunt maken met een cover.
Rond de klok van kwart over negen is het aan Oscar And The Wolf om de volle zaal volledig in te gaan pakken. Met het album Entity veroverden ze al vele harten en aan de geluiden in de zaal te horen zijn er al veel bezoekers die de mannen al vaker aan het werk hebben gezien. Onder luid gejuich trapt de formatie af en al snel wordt duidelijk hoe populair ze werkelijk zijn. Er wordt volop meegezongen en er gaan vingers de lucht in. Maar er wordt vanavond vooral veel gedanst. De beats, elektro, house en r&b gaan er in als zoete koek en frontman Max Colombie hoeft maar heel minimaal contact te zoeken met de zaal om iedereen te doen springen. De frontman zwiert vanavond over het podium en heeft daar voldoende plek om te dansen. Dat is in de zaal her en der wat lastiger.
oscar and the wolf - foto patrick - 003De nummers van Entity zorgen er voor dat er eigenlijk de gehele avond wordt gedanst en gesprongen. De beats worden soms wat harder en sneller, waardoor het publiek steeds meer in de stemming komt. Tel daarbij de flitsende lichten en stroboscopen op en je waant je bijna in een houseparty. Oscar And The Wolf weet precies wat de sound van nu is en weet de diverse stijlen prima met elkaar te mixen. Daar hebben ze in België een neusje voor, want soms lijkt de opbouw veel op de nummers zoals Stromae ze al eens eerder deed klinken.
Frontman Colombie is in goede doen vanavond en zonder veel tegen het publiek te zeggen weet hij het publiek voor zich te winnen. Met regelmaat zoekt hij de randen van het podium op, zodat iedereen hem kan zien. Hier wordt door het publiek meteen gebruik van gemaakt. Telefoons en camera´s gaan de lucht in om zo een herinnering vast te leggen. De band staat wat verder naar achteren en doet simpelweg zijn plicht. Het publiek geniet en de avond vliegt om. Na zo´n 50 minuten gaat de formatie het podium af en lijkt het optreden er al bijna op te zitten.
Als allerlaatste clubshow van de Entity-tour mogen we wel wat meer verwachten en natuurlijk komt Oscar And The Wolf nog terug op het podium van de Effenaar. Dit blijkt echter maar voor korte duur en de show heeft nog maar amper een uur aangetikt of de allerlaatste klanken van Oscar And The Wolf hebben echt geklonken. Zo hoopten er veel nog op de Amy Winehouse-cover Back To Black, maar die staat vanavond niet op de setlist.  Er is niks mis met een korte krachtige show, maar het in grote getale publiek had voor zo´n 30 euro per persoon wel iets meer verdiend…. Wie weet de volgende keer….?


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00