Home » Acherontas – Black Blood Ceremony

Acherontas – Black Blood Ceremony

door erik@rockportaal.nl
167 views 2 minuten leestijd

Laat ik vooropstellen dat ik in de regel geen fan ben van live albums. Persoonlijk ontbreekt er voor mij altijd de magie, of misschien beter gezegd chemie, van een live optreden op een album. Nu heb ik het geluk dat ik het bewuste optreden van Acherontas heb mogen meemaken. Kunnen we eens bekijken of de magie van het optreden goed is “ingeblikt”. Met een titel als Black Blood Ceremony moet dat eigenlijk wel lukken.
Acherontas is een Black Metal gezelschap met muzikanten uit Griekenland. Opgericht na het overlijden van de band Stutthof weten ze al vanaf 2007 een experimentele, melodische en bij vlagen agressieve vorm van Black Metal ten gehore te brengen. Zelf omschrijven ze het als Occult Meditative Spirtiual Art, wat de lading prima dekt. Op dit album aangevuld met de Italiaanse drummer Thorns wordt er een 45 minuten durend ritueel vastgelegd. Dit in de Willemeen te Arnhem in maart 2014.
Na het lekkere sferische intro Voluntas Supra materium “Vocatio Prima” wordt Amenti – The Lamp Ov The Desert , beiden afkomstig van het album Amenti – Ψαλμοί Αίματος και Αστρικά Οράματα, gelanceerd. Een prima en lekker agressief nummer wat aardig overeenkomt met de studio opname. Gelukkig wordt er tijdens de nummers ook nog geregeld wat aan snelheid ingeleverd om met name wat meer sfeer te geven. Voorbeeld is Set Triumphant – Nubti wat een prima spanningsopbouw en een lekkere outro heeft zodat het agressiever Κερασφόρος Σελήνη weer extra krachtig overkomt. Het nummer Legacy Of Tiamat is dan weer opgedragen aan, hoe raad je het, Tiamat. Een lekker lang slepend nummer afkomstig van het album Theosis. Na het lekker felle Wampyric Metamorphosis is de live registratie al weer voorbij.
Het heeft mij wat luisterbeurten gekost maar ik moet bekennen dat dit zeker geen slechte live-opname is. Met een gevarieerde set weet Acherontas me prima te bekoren. De heren van Acherontas weten hun instrumenten goed te beheersen en dito muziek te maken. Toch mis ik helaas toch een beetje chemie op deze plaat. Persoonlijk vind ik Acherontas nog steeds het beste te genieten thuis, in het donker met een lekker drankje of gewoonweg tijdens het optreden zelf. Neemt niet weg dat Black Blood Ceremony een prima live-registratie van deze band is. Kun je de muziek van Acherontas waarderen en heb je er lak aan of het een live album betreft dan is Black Blood Ceremony een solide lezing uit het oeuvre van Acherontas en daarnaast ook een prima aanvulling op je collectie.
Tracklist :

1.       Voluntas Supra Materiam “Vocatio Prima”
2.       Amenti – The Lamp Ov The Desert
3.       Set Triumphant – Nubti
4.       Κερασφόρος Σελήνη
5.       Blood Current Illumination
6.       Legacy Of Tiamat
7.       Wampyric Metamorphosis

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00