Home » Amaranthe – Doornroosje (Nijmegen) – 31/01/2019

Amaranthe – Doornroosje (Nijmegen) – 31/01/2019

door Tasmara van Ballegooij - van Loon
244 views 4 minuten leestijd

Vandaag gaan we naar Doornroosje voor een avondje heerlijke metal. Warkings, Follow the Cipher en als headliner Amaranthe. Dit wordt genieten.
Warkings - DoornroosjeAls eerste trapt Warkings de avond af. Deze band kende ik persoonlijk niet en ze hebben zeer weinig informatie online staan. Door middel van de maskers verbergen ze wie de bandleden zijn. Echter zodra de frontman zijn stem laat horen weet ik dat dit er maar één kan zijn Georg Neuhauser (Serenity). De nummers zijn heerlijk up tempo en hebben de mooie cleane zanglijnen die we van Georg gewend zijn. Zangeres Melissa Bonny neemt gastvocalen voor haar rekening en laat haar mooie diepe grunts horen. De band speelt super strak en weet het aanwezige publiek al lekker op te starten voor de andere bands. Dit is zeker een band die ik even nader ga onderzoeken, een echte aanrader voor de powermetal fans.
 
 
 
 
 
Follow the Cipher - Doornroosje
De volgende band die het podium betreedt is Follow the Cipher deze Sweedse powermetal band gaat meer de folkmetal kant op.  De zangeres Linda Toni Grahn heeft moeite om boven de band uit te komen, pas in de rustige stukken hoor je haar goed zingen. Gitarist Viktor Carlsson en bassist Jonas Asplind nemen de backing vocals voor hun rekening en dat klinkt erg goed.  Viktor laat ook horen over een geweldige grunt te beschikken in het laatste nummer van de set, Valkyria. De band speelt een strakke set, maar weet minder indruk te maken dan Warkings.
 
 
 
 
Amaranthe - DoornroosjeLast but not least is daar natuurlijk Amaranthe met het eerste nummer Maximize knallen ze meteen goed binnen. De band klinkt erg goed en ze spelen de nummers erg strak. Zangeres Elize Ryd zingt de sterren van de hemel van laag tot hoog, het is allemaal geen probleem, zelfs een stuk fluitregister in het nummer Dream gaat vlekkeloos. Mede vocalist Nils Molin zit er helaas wel eens naast, maar over het algemeen klinkt de samenzang zeer goed. Vocalist Henrik Englund Wilhelmsson heeft geweldige grunts, dat klinkt echt als een klok. De dame en heren geven ook echt een geweldige performance weg. Ze bewegen zicht geweldig op het podium en gaan de interactie met het publiek aan. De zaal is goed gevuld en zingt lekker mee met de bekende nummers. Drummer Morten Løwe Sørensen zorgt voor strakke drums en geeft een geweldige drum solo weg na het nummer Helix. Na Drop dead Cynical gaan ze bijna allemaal even van het podium, maar iedereen weet dat er nog wel wat nummers in de set ontbreken die ze zeker niet laten liggen. Bassist Johan Andreassen zorgt voor leuk interactief vermaak voor ze starten met The Score de eerste van maar liefst drie encore nummers. Call out my Name en de knaller The Nexus zijn de afsluiters van de avond. Het was een geweldige show van geweldige muzikanten en vocalisten. Zeker een band om nog veel vaker live te gaan zien.
Setlist Amaranthe: Maximize, Digital World, 365, 1.000.000 Lightyears, Hunger, Amaranthine, Helix, GG6, Invincible, Unified, Dream, On the Rocks, Countdown, Drop Dead Cynical
Encore: The Score, Call Out My Name, The Nexus
 
Warkings = https://www.flickr.com/photos/rockportaalnl/albums/72157676147858597
Follow The Cipher = https://www.flickr.com/photos/rockportaalnl/albums/72157676147981157
Amaranthe = https://www.flickr.com/photos/rockportaalnl/albums/72157706423497144

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00