Home » Amorphis + Soilwork- Doornroosje (Nijmegen) 12/01/2019

Amorphis + Soilwork- Doornroosje (Nijmegen) 12/01/2019

door Lisanne van Opstal-Damen
249 views 3 minuten leestijd

Op zaterdag 12 januari reizen we af naar Doornroosje in Nijmegen. Hier staan vanavond in een uitverkochte zaal Amorphis en Soilwork met in het voorprogramma Jinjer en Nailed to Obscurity.
 
De uit Duitsland afkomstige Nailed to Obscurity staat bekend om zijn melancholische doom metal. Aan hen de eer om de avond te open. Helaas hebben wij deze band moeten missen.
Als we de zaal binnen stappen is Jinjer uit Oekraïne al aan het spelen. De band aangevoerd door frontvrouw, Tatiana Shmailyuk, staat al voor een aardig volle zaal. Al meteen is duidelijk dat deze band ook veel fans in de zaal heeft staan. De band speelt vanavond geconcentreerd en zet een strak optreden neer. De interactie met de zaal komt vooral vanaf zangeres Tatiana die het publiek goed weet te bespelen. Met haar sterke grunts, afgewisseld door haar mooie zangstem weet ze het publiek naar haar hand te zetten. De zaal gaat goed los en er ontstaan regelmatig verschillende pits.
De laatste nummers Pisces, Perennial en Sit Stay Roll Over worden zeer goed in ontvangst genomen. De set had voor de zaal duidelijk langer mogen duren.
 
Een beetje later dan gepland staat Soilwork uit Zweden op het podium. Ze beginnen ijzersterk met het toepasselijke Arrival van het nieuwe album Verkligheten. De band speelt met veel enthousiasme hun Melodieuze Death Metal. De mannen hebben er duidelijk zin in. Sylvain Coudret steelt de show met zijn enthousiaste gitaarspel. Er worden veel nummers van het nieuwe album gespeeld die goed worden ontvangen. Er ontstaat een grote pit waardoor iedereen mee beweegt, al dan niet vrijwillig. Zanger, Bjorn “Speed” strid, is een goede zanger die moeiteloos afwisselt tussen cleane zang en grunts. Ook dit bewijst hij vanavond weer. Het is wel een gemiste kans dat Soilwork van het nieuwe album Needles and Kin met Tomi Joutsen niet gespeeld heeft nu ze met Amorphis op tour zijn. Desondanks was het een goed optreden waar weinig op aan te merken valt.
 

Dan is het tijd voor het tweede hoofdact deze avond. Amorphis uit Finland sluit vanavond af. Ze openen deze avond met hun eerste single van hun nieuwe album The Bee. Ondanks dat ze al een intensieve tour achter de rug hebben staan ze vanavond enthousiast op het podium. Zanger Tomi Joutsen staat bekend om zijn erg krachtige grunts en zijn warme diepe zangstem. En dat maakt hij moeiteloos waar. Ook Amorphis speelt veel nummers van het nieuwe album die het publiek al luidkeels weet mee te zingen. De bandleden genieten duidelijk deze avond en maken veel contact met elkaar, maar ook met het publiek. Tomi Joutsen krijgt het publiek goed mee, met gevolg dat er een grote pit ontstaat en alles enthousiast onthaald wordt.
Als afsluiter van de setlist spelen ze hun klassieker, Black Winter Day. Waarna ze het podium onder luid applaus verlaten, tot ze zoals verwacht terug komen voor hun laatste toegift. Deze bestaat uit Death of a king en sluiten af met de Amorphis klassier House of Sleep.
 
Het was een geslaagde avond in een uitverkocht Doornroosje!Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00