Home » Ann My Dice sluit 2020 met nieuwe single In Vain

Ann My Dice sluit 2020 met nieuwe single In Vain

door Maurice van der Zalm
196 views 2 minuten leestijd


Na het heerlijke optreden van Ann My Dice op het Metal-aidfestival in Baroeg Rotterdam werd ons al verteld dat de band met nieuw werk bezig was. De algehele situatie in Nederland heeft daarbij ook invloed gehad op het schrijven van nieuw werk van deze Rotterdammers.
Het lied is een uiting van onbegrip. Opgedragen aan beleidsvoering dat in eerste instantie is opgericht om mensen te beschermen, maar die het tegendeel bewijst. Een systeem dat mensen dient, is omgetoverd in mensen die het systeem dienen. “
Hoewel nieuwe werelden verkend zijn door de band in 2020 is het goed om te horen dat het algemene gevoel bij deze nieuwe single er één van herkenning is. In Vain heeft een lekkere groove en het kenmerkende, wat retro, stemgeluid wordt goed geproportioneerd van grunts voorzien. Halverwege de single wordt er gas terug genomen en is het de baslijn die als een diesel het geheel voort laat bewegen en de gitaarpartij er heel voorzichtig en subtiel wat injectie aan toevoegt,  totdat het hele arsenaal weer los gaat en de (opgebouwde) energie vrij spel heeft. Tekstueel is het voor mij een vorm van her- en erkenning. Met zinsnedes als: “Why are they so blind to see, their actions lead to agony” lijken ze te verwoorden waar ik eveneens mee zit in een maatschappij waarin media en ‘deskundigen’ je laten doen geloven wat zij willen dat jij gelooft. En die boodschap pakt Ann My Dice netjes in  met een goed groovende melodie vol passie en energie.
Het is de combi van inmiddels herkenbare stijlen die de muziek van Ann My Dice aantrekkelijk maakt en dat is bij In Vain gelukkig niet anders.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00