Home » August Life – New Eternity

August Life – New Eternity

door hansravensbergen@rockportaal.nl
275 views 2 minuten leestijd

“Tegenwoordig is de Nederlandse scene overvol en wordt ze gedomineerd door een breed scala aan death, thrash, speed en female fronted metal bands”. Het is een citaat uit de informatie die we ontvingen bij het debuutalbum New Eternity van de nieuwe Nederlandse formatie August Life. De kern van deze nieuwe formatie wordt gevormd door twee ‘oude rotten’ in het vak. Te weten gitarist Gert Nijboer (onder meer Highway Chile) en zanger Bryan Ketelaars (Armageddon).
Maar op New Eternity heeft het duo hulptroepen ingeroepen. Zo horen we op drums Hans in ‘t Zand (Vengeance, Parying Mantis). Op basgitaar onder meer Peter Vink (Finch, Ayreon, Knight Area) en Rob van der Loo (Epica, Delain, Mayan). Verder zijn een drietal achtergrondzangeressen ingevlogen.
Grofweg kan je dit album indelen in twee categorieën: ‘niet lullen maar rocken’ en ‘van dik hout zaagt men planken’. Op de meeste van de totaal tien nummers (speelduur ruim 50 minuten) gaan de mannen erin met een gestrekt been. Ik kreeg deja vu’s van de oer-Nederlandse metalbands als Helloïse, Bodine, Picture, Vengeance en Highway Chile. Maar ook flarden Rainbow en Dio komen voorbij. Kortom, dit album is een feest voor de (old school) metalheads pür sang. Zowel Gert Nijboer als Bryan Ketelaars hebben de skills om een retestrak metal album in elkaar te zetten. Ketelaars is ook nog eens in het bezit van een rauwe klassieke metal strot die uitstekend bij de muziek past.
August Life komt er voor uit dat zij voor hun band nog een plekje zien in het overvolle segment waar ze zich bewegen. Dat vind ik een ambitie die te prijzen is. Na beluistering van New Eternity denk ik dat ze ook nog eens gelijk gaan krijgen. De band wil vanaf 2019 Nederlandse podia onveilig maken. Hou dan, net als ik, de concertagenda’s zeker in de gaten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00