Home » Bad Nerves – Willem-Twee (Den Bosch) 03/06/2022

Bad Nerves – Willem-Twee (Den Bosch) 03/06/2022

door Maurice Tonies
337 views 4 minuten leestijd

Ter promotie van hun gelijknamige debuutalbum is Bad Nerves op oorlogspad. Overal waar de Londense formatie optreedt slaat de vlam in de pan en wordt het een groot gekkenhuis. De band flirt met diverse stijlen, maar de garagepunk viert vaak de boventoon. Garagepunk hoort niet ineen steriele popzaal thuis, de zaal van de Willem-Twee in Den Bosch is dan ook de perfecte plek om te staan!

De karakteristieke zaal van de Willem-Twee mag vanavond het bordje Uitverkocht in de kast laten liggen. Het publiek heeft het ditmaal ietwat laten afweten. Mogelijk zijn er nog tig inhaalshows en hebben velen nog een ticket van een eerder verzet concert op het prikbord hangen en moet deze show in Den Bosch missen. Dat is jammer, want dan mist men ook meteen de tweede show in de historie van de band White Mamba. De formatie uit het naburige Oss is nog niet zo lang bezig en beleefde onlangs hun live-debuut. De band mag dan misschien nog niet zo lang bestaan, maar we zien wel bandleden die we eerder al bij andere lokale acts hebben kunnen bewonderen, waaronder Deadbeats en Gifter die beiden al eens op het podium stonden in Den Bosch. Hoe klinkt dan dat White Mamba? De luisteraar maakt al snel de vergelijking met een band zoals Danko Jones en met deze naam in gedachten kun je al snel geen andere vergelijking meer verzinnen. De band speelt, net zoals Danko Jones, een strakke set vol met vermakelijke songs. Strak, hard en snel ie het devies, waarbij de meegereisde fans al snel een dansje wagen om zo wat sfeer in de grote zaal te brengen. Je zou dan ook niet snel zeggen dat dit slechts de tweede keer is dat deze mannen op het podium staan, maar met hun muzikale verleden hebben ze stiekem de nodige podiumervaring. Aan muzikaliteit zit dan ook wel snor en met songs met de spannende titels Bad Friends, Edge Of Death en Gay’n Idee zet men de boel graag op stelten. De volgende keer ongetwijfeld met meer publiek!

Check! Check! Check! Frontman Bobby laat er geen gras over groeien en heeft meteen aan het begin van de show al ruzie met zijn microfoon. Hij tiert, schreeuwt en vraagt of iedereen hem goed kan horen. Aan gedrevenheid dan ook geen gebrek en vol passie gaat het Londense Bad Nerves van start. Het is tijd voor garagepunk met daarbij her en der invloeden van vele andere stijlen. Er gebeurt van alles op het podium, maar het is vooral de flamboyante frontman die alle aandacht op zich weet te vestigen. Het is al vrij donker in de zaal, maar door zijn zonnebril is er vast nog minder te zien. Het hoort allemaal bij de act en wat speelt Bad Nerves een heerlijk rauwe set. Het publiek wordt continu opgejaagd en dat kan ook prima met de nummers van het vorig jaar verschenen debuutalbum. Bad Nerves ademt alles wat we vanuit de Britse scene hebben horen overwaaien. Denk daarbij aan The Clash, Sex Pistols en The Strokes.

Bad Nerves speelt dan ook rauw en razendsnel, waarbij ook nog eens de distortion vol openstaat. Alle ingrediënten zijn aanwezig om Den Bosch compleet op zijn kop te zetten. Het aanwezige publiek geniet vol overgave en hoewel het aantal bezoekers misschien lager is dan men had verwacht, wel staat iedereen vooraan compleet uit zijn dak te gaan. Als vervolgens zanger Bobby ook nog eens het publiek induikt gaat het dak eraf, Wat heeft hij een geweldige energie. De BBC heeft al hoge verwachtingen van deze band en daar kunnen ze best wel eens gelijk in krijgen. We kunnen geen genoeg krijgen van hun razendsnelle puntige songs en het is dan ook jammer als de show er na zo’n drie kwartier er al op zit. De band uit Londen heeft simpelweg nog niet meer songs, maar de volgende keer als ze weer in Nederland staan hebben ze vast nog meer te bieden, wat een band!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00