Home » Beauty In Chaos – Beauty Re-Envisioned

Beauty In Chaos – Beauty Re-Envisioned

door Edwin Knip
137 views 2 minuten leestijd

Iets langer dan een half jaar geleden kwam het debuut album uit van deze formatie, nu is er een vervolg.
Het nieuwe album van de band rond gitarist Michael Ciravolo bevat grotendeels remixen en alternatieve versies van nummers die eerder op het album Finding Beauty In Chaos verschenen. Het album opent met 20th Century Boy. Voor deze remix werd een beroep gedaan op de vocalen van Al Jourgensen (Ministry). Het resultaat is een rauw, ongepolijst brok geweld, een groot contrast met de muziek van het eerste album. Het wordt meteen duidelijk dat het nieuwe album geen kopie van het debuut gaat worden.
Voor Re-Envisioned heeft Ciravolo een groep producers, re-mixers, engineers, DJs en artiesten een bijna volledige vrije hand gegeven om wat te doen met de nummers van het debuut album. De muzikanten die op het eerste album hebben meegewerkt, doen bijna allemaal mee op dit album. Daarnaast is er nog de input van producer Tim Palmer, gitarist Zakk Wylde, drummer Kevin Haskins (Bauhaus), gitarist Paul Wiley (Marilyn Manson), gitarist/bassist Danny Lohner (Nine Inch Nails) en Rolan Bolan.
20th Century Boy, een nummer van Marc Bolan (T.Rex) komt later nog een keer voor op het album. Deze keer met medewerking van Rolan Bolan (inderdaad, de zoon van) en Wayne Hussey van The Mission op zang. Look Up met de mooie, breekbare vocalen van Tish Ciravolo staat met een nieuwe mix op het album. Van het nummer Storm is een schitterende akoestische versie opgenomen, weer met de vocalen van Ashton Nyte.
Het hele album duurt bijna tachtig minuten, er staan maar liefst veertien titels op. Van sommige nummers staan er twee versies op het album, zoals bijvoorbeeld I Will Follow You en Storm. Ook nu is het laatste nummer Finding Beauty In Chaos, uiteraard weer een mix. Ondertussen rijst natuurlijk de vraag of het album iets toevoegt aan het debuut. Persoonlijk vind ik van wel, je hoort de nummers nu in diverse versies voorbij komen en het is verrassend hoe sterk de composities blijken te zijn. Er wordt nergens afbreuk gedaan aan de originele versie, er wordt een andere kant van het nummer weergegeven. Als liefhebber of fan van The Mission, Gene Loves Jezebel en daarop lijkende groepen kun je beide albums zonder twijfel aanschaffen. Het zijn beide albums die geen moment vervelen en een breed publiek verdienen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00