Home » Beth Hart schittert in Stevenskerk met hemels solo optreden.

Beth Hart schittert in Stevenskerk met hemels solo optreden.

door Dave van Hout
317 views 4 minuten leestijd

Nadat in de voorverkoop een ware run was ontstaan op de kaarten die de website van Doornroosje zelfs enige tijd plat legde, was het vanavond dan eindelijk zover. De ongeveer 800 gelukkige mensen die een kaartje wisten te bemachtigen, konden zich opmaken voor een hemels solo avondje Beth Hart in de Stevenskerk.
De grote interesse voor dit speciale concert is wel verklaarbaar, bleek na binnenkomst op de locatie. Zoals bekend geniet Beth Hart een grote populariteit binnen ons land. De kerk, die vandaag is omgetoverd tot een schitterend mooi uitgelichte intieme concertlocatie, laat ook meteen zien waarom de ruim 800 beschikbare kaarten binnen 20 minuten waren uitverkocht. Nadat iedereen een plekje heeft gevonden in de kerkbankjes, komt Beth van achter het altaar op en neemt plaats achter de piano op een kleine verhoging midden in de kerk. Dat dit voor haar ook een bijzondere avond is, bevestigt ze meteen in haar openingszinnen nog voor ze één noot heeft gespeeld. Ze bekent meestal nog nerveuzer te zijn voor een solo optreden dan voor een optreden met de band maar vandaag niet, vandaag is ze in de kerk, in “gods house” zoals ze zelf zegt. En die God heeft haar door de diverse dalen in haar leven geholpen en uiteindelijk op het rechte pad gehouden. Niet alleen God wordt bedankt, maar ook manlief Scott, die al jaren niet van haar zijde wijkt, krijgt meermaals de complimenten omdat hij haar altijd weer uit een dal weet te trekken.
De setlist vanavond is een interactieve geworden want de fans hebben voor dit solo optreden van de Fire on the Floor Tour de vraag gekregen of ze verzoeknummers wilde indienen en daar is gehoor aan gegeven. Zelfs voor het concert heeft Beth in gesprekken met fans nog verzoeken gekregen, waarvan sommige werden gehonoreerd. Ze start met een van de verzoeken van een dame die ze buiten voor het concert heeft gesproken namelijk Tell her you belong to me. Hoe krachtig de uitgeklede akoestische versies zijn van de nummers die Beth allemaal zelf begeleidt op piano en gitaar blijkt wel uit het tweede nummer Crashing Down. Van bijna alle albums worden nummers gespeeld maar het zwaartepunt ligt toch bij haar laatste album Fire on the Floor en in iets mindere mate het album Bang Bang Boom Boom. Een concert van Beth Hart solo betekent ook veel persoonlijke verhalen uit haar leven.
Dat Beth Hart soms nog worstelt met de demonen uit het verleden, namelijk drank, drugs en angsten is geen geheim maar eerder een algemeen bekend gegeven omdat ze er altijd open over vertelt. Sterker nog, het is de voedingsbodem waar haar vaak emotioneel krachtige songs uit ontkiemen. Ook vanavond worden de liedjes afgewisseld met verschillende anekdotes over haar leven. Verhalen met een traan, met zeker ook met een lach. De zelfspot die ze heeft over haar leven en hoe ze daarover op een luchtige en humoristische manier over vertelt, brengt ook een brede glimlach op de gezichten van de bezoekers.
Het eerste gedeelte van het concert bevat verder nummers als Coca cola, By her en het beladen Take it easy on me gevolgd door LA song. Dit is voor mij persoonlijk nog steeds een van de mooiste nummers van Beth. In het midden zit er bij de versie van vandaag een fantastische uithaal die uit haar tenen komt. Ze heeft volledige controle over haar stem en het rauwe randje wat haar stem zo typeert komt in de kerk volledig tot haar recht. Ook de uitvoering van Isolation waarbij Beth zichzelf op een akoestische bas begeleidt maakt grote indruk door de broeierige sfeer die het heeft. In de uitvoering zat een klein schoonheidsfoutje omdat ze de tekst even kwijt was maar dat is haar vergeven, ze komt er moeiteloos mee weg onder luid geklap van het publiek. Tussendoor vraagt ze doodleuk aan de eerste rij hoe laat het is. Dit om te checken hoeveel tijd ze nog heeft om de op papier toch al uitgebreide setlist van in totaal 23 nummers te kunnen halen. Genoeg blijkt, want de setlist wordt op haar eigen initiatief hier en daar nog aangepast en zelfs uitgebreid in de toegift. De sfeer blijft de hele avond ondanks de emotionele en beladen liedjes positief en na een ruime toegift verlaten engel Beth en haar publiek erg voldaan het hemelse huis van God.


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00