Home » Big Deal – Lights Out

Big Deal – Lights Out

door carola@rockportaal.nl
160 views 1 minuten leestijd

big_deal_lightsoutPopmuziek staat vooral bekend om de zoete liedjes over de liefde en gebroken harten. Big Deal is daar geen uitzondering op. Dit duo heeft een album gemaakt met als hoofdthema de liefde genaamd: Lights Out. Sinds 2010 is dit duo bij elkaar  en sommigen zullen hun muziek misschien herkennen want in 2011 speelden ze op Londen Calling. Het album werd in zeven dagen opgenomen waardoor het een persoonlijk geheel is geworden.
Het album bevat maar twee stemmen en twee gitaren. Een akoestische en een elektrische gitaar. Hierdoor krijg je het gevoel alsof je in een rokerige kroeg naar een bandje staat te luisteren terwijl je een biertje drinkt. Toch past het wel bij het thema liefde en blijft het album intiem. Het enigste nadeel hiervan is dat alle nummers op elkaar gaan lijken en het moeilijk is om de nummers uit elkaar te houden.
Alle liedjes vormen een verhaallijn over een moeilijke ‘break-up’ en liedjes die op het eerste gezicht wat kinderachtig klinken blijken toch een diepere betekenis te hebben. De enigste twee nummers die zich lichtelijk onderscheiden van de anderen zijn ‘Chair’ en ‘Talk’ en zijn de twee beste nummers van het album.
Het album Lights Out van Big Deal is een goed album om op te zetten als je ontspannende muziek wilt luisteren of als achtergrondmuziek bij bijvoorbeeld een verjaardag. De nummers zijn individueel goed, maar als geheel wordt het toch al snel saai.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00