Home » Black Sabbath – Technical Ecstasy Super Deluxe

Black Sabbath – Technical Ecstasy Super Deluxe

door Edwin Knip
214 views 2 minuten leestijd

Het voorlopig voorlaatste album van Black Sabbath met Ozzy als zanger kwam oorspronkelijk uit in 1976.
Het album verkocht redelijk goed, zoals al het Black Sabbath materiaal, maar Technical Exstasy wordt niet tot de beste albums van deze band gerekend. De band was zoekende naar de juiste muzikale koers en een album later blijkt dat de chemie onderling niet meer werkt en Ozzy verlaat de band. Deze 4 cds tellende box bevat naast een remaster ook live versies, opgenomen tijdens de worldtour 1976-1977, een cd met nieuwe mixen en tenslotte een cd met outtakes en alternative versies.
De remaster klinkt fris en beter dan het origineel, maar dat is ook de bedoeling van een remaster. De twee ballads It’s Alright en She’s Gone geven de verhouding op het album een goede draai, even een rustpunt voordat bijvoorbeeld Dirty Women begint. Een nummer dat het live ook zeer goed deed, net als Rock’n Roll Doctor.
De live cd bevat drie nummers van Technical Ecstasy namelijk Dirty Women, met een schitterende gitaarsolo, Gypsy en All Moving Parts (Stand Still). Daarnaast staan, haast vanzelfsprekend, de succesnummers War Pigs, black Sabbath en Children Of The Grave. Opvallende afwezige is Paranoid. Ozzy is goed bij stem op deze opnames en ook de muzikale begeleiding is in orde. Niets wijst er op dat de band worstelt met haar voortbestaan.
De cd met outtakes en alternatieve versies valt enigszins tegen. Er staan zeven alternatieve versies op, alleen van It’s Alright is er geen alternatieve mix. Het achtste nummer is een instrumentale versie van She’s Gone waarin je heel duidelijk de overdaad aan strijkers hoort. Al met al is dit weer een prachtige uitgave en een absolute must voor de Black Sabbath fan.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00